Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu

Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu -Türkçe kurslarında başarılı olan 14 ülkeden 30 üniversite öğrencisi, Kayseri Valisi Mevlüt Biliciyi makamında ziyaret etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - Yunus Emre Enstitüsü bünyesindeki Yunus Emre Türkçe Eğitim ve Öğretim Merkezi tarafından düzenlenen Türkçe kurslarında başarılı olan 14 ülkeden 30 üniversite öğrencisi, Kayseri Valisi Mevlüt Biliciyi makamında ziyaret etti.
     Vali Bilici, yabancı öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuk öğrencilerle tek tek tanışan Bilici, Arnavutluk, Bosna Hersek, Gürcistan, İngiltere, İran, Makedonya, Kazakistan, Kosova, Lübnan, Peru, Polonya, Romanya, Ürdün ve Mısırdan gelen öğrencilerin Kayserinin tarihi ve doğal güzelliklerini göreceklerini belirtti.
     Konuk öğrencilere seslenen Bilici, Sizin yaşlarınızdayken değişik ülkelerden arkadaşlarım olsaydı herhalde kendimi çok şanslı hissederdim. Bu aynı zamanda şunu da gösteriyor, bizim dünyamızın geleceği daha güzel olacak dedi.
     İnsanların birbirini tanımasının dostlukların pekişmesine vesile olduğunu vurgulayan Bilici, şunları söyledi:
     Hangi dil, din, ırk ve cinsiyet içeriyorsa içersin insan olması, ona saygı göstermemiz için geçerli bir sebep. İnsanlar birbirini tanıdıkça kavga ve düşmanlığın azalacağını düşünüyorum. Bu tür organizasyonlar çok önemli. Kayseri Cumhurbaşkanı çıkartmış bir şehir ve aynı zamanda tarihi ile doğal güzellikleri olan bir şehir. O yüzden Kayserinin bilinir olması çok önemli diye düşünüyorum.
     Ziyarette, Yunus Emre Enstitüsünden bir yetkili, Vali Biliciye hediye takdim etti.
     Kentte bazı ziyaretlerde bulunan konuk öğrenciler, Kayserinin tarihi turistlik yerlerini de gezerek, Türk dili ve kültürü hakkında bilgi alacak.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Hakan Can Şahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER