Yurtta kış

Yurtta kış -Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta 968 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı -Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisine çekim yapmak için giden AA ve TRT muhabirleri, yolda kara saplanarak, mahsur kalan polis aracını v


VAN (A.A) - Van, Bitlis, Hakkari ve Muşta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 968 köye ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 237 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Bahçesaray, Çukurca-Şırnak, Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Alan, Muş-Kulp, Tatvan-Güroymak, Tatvan-Van, Ahlat-Karahasan, Adilcevaz-Karahasan, Malazgirt-Nurettin, Bitlis-Geyikpınar ve Bitlis-Yolcular ayırımı Soğuksu yollarının kar ve tipi nedeniyle kapandığını bildirdi.
     Bahçerasay-Hizan karayolunun da çığ nedeniyle kapandığını belirten yetkililer, yolların tekrar ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise gün içerisinde havanın çok bulutlu, il genelinde kuvvetli ve yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini belirtti.
     Ayrıca, gün içerisinde en düşük hava sıcaklığının eksi 2, en yüksek sıcaklığın ise 4 derece olacağını ifade eden yetkililer, kuvvetli buzlanma, don ve çığ olaylarına karşı uyarıda bulundu.
     Başkale ve Çaldıran İlçe Hıfzıssıhha Kurulları, olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilçe merkezleri ve köylerdeki taşımalı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmesini kararlaştırdı.
    
     -Bitlis-
    
     Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 293 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Köy yollarının ulaşıma açılması için, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirilen açıklamada, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.
     Açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde de eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.
     Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kent merkezinde 1 metre 62 santimetreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 2,5 metreyi bulduğunu belirtti.
     Ayrıca, belediye ve karayollarında ulaşımın güvenli sağlanması için, yollarda görev yapan polis ekipleri, sürücüleri zincir takmaları yönünde uyardı.
     Bitlis-Tatvan karayolunda 2 gündür mahsur kaldıklarını belirten tır ve kamyon sürücüleri, yolda güç anlar yaşadıklarını belirtti.
     Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisine çekim yapmak için giden Anadolu Ajansı ve TRT muhabirleri, yolda kara saplanarak, mahsur kalan polis aracını ve ticari taksiyi kurtardı.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkaride okulların bugün için de tatil edildiği ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 105 köyle ulaşım sağlanamadığı öğrenildi.
     İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, kentte 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
    
     -Muş-
    
     Muşta 333 köy ile ulaşım sağlanamazken, il genelinde eğitime bugün ara verildi.
     Muş-Bingöl karayolu Varto-Karlıova kısmı kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken, Muş-Erzurum karayolu Seferek geçidinde ise geçişler tek şeritten jandarma kontrolünde yapılıyor.
     İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır, bütün ekiplerin karla mücadele çalışmaları için seferber olduğunu söyledi.
     Çakır, fırtına ve kar yağışı nedeniyle çalışmalara ara verildiğini belirterek, sadece acil müdahale gerektiren durumların dışında herhangi bir çalışma yapılamadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER