Yurtta kış

Yurtta kış -Giresunun Şebinkarahisar ile Dereli ilçeleri arasında bulunan Eğribel Geçidinde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor -Kentte kapalı 153 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor


GİRESUN (A.A) - Giresunun Şebinkarahisar ile Dereli ilçeleri arasında bulunan Eğribel Geçidinde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.
     Yüksek kesimlerinde yer yer kar kalınlığının 2 metreyi aştığı kentte, 153 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Giresun İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Giresun merkez ilçede 8, Alucrada 3, Bulancakta 40, Çamolukta 3, Derelide 15, Doğankentte 7, Espiyede 7, Görelede 3, Gücede 10, Keşapta 4, Pirazizde 11, Şebinkarahisarda 15, Tireboluda 17 ve Yağlıderede 10 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kapalı yolların açılması için 58 personelle çalışmalarını sürdürüyor.
    
     -Eğribel Geçidinin gece kullanılmaması uyarısı-
    
     Giresunu İç Anadoluya bağlayan Eğribel Geçidinde de ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.
     Eğribelde kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı bilgisini veren Karayolları yetkilileri, bölgedeki bakımevinde 24 saat aralıksız çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.
     Bölgede çığ tehlikesinin bulunduğu noktalar olduğuna dikkati çeken yetkililer, sürücüleri, zorunluluk halleri dışında gece saatlerinde geçidi kullanmamaları konusunda uyarıyor.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER