Yuvası yıkılan leylek için ekipler seferber

Yuvası yıkılan leylek için ekipler seferber oldu -Ağrının Eleşkirt ilçesine bağlı İkizgeçe köyünde rüzgar nedeniyle yuvası yıkılan leyleğe, TEDAŞ ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri vinç yardımıyla yuva yaptı (Fotoğr


AĞRI (A.A) - Eleşkirt ilçesinde rüzgarın etkisiyle yuvası yıkılan leyleğe, TEDAŞ ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerince vinç yardımıyla yuva yapıldı.
     İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki İkizgeçe köyünde elektrik direği üzerindeki leylek yuvası rüzgar nedeniyle yıkılınca, köy muhtarı Nusret Yerlikaya, durumu yetkililere bildirdi.
     Orman ve Su İşleri Ağrı Şube Müdürü Ahmet Celal Kaba, TEDAŞ Eleşkirt Şube Şefi Erkan Polat ve elektrik teknisyenlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişilik ekip, vinç ve iki araçla köye gitti.
     Ekipler, vinç yardımıyla elektrik direği üzerine koydukları plastik kasayı telle bağladı. Köylülerin getirdiği otları da direğin üzerindeki plastik kasaya bırakan ekipler, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla leyleğe yeniden yuva yaptı.
     Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine bilgi verilmesi üzerine Eleşkirt TEDAŞ Şefi Erkan Polat ile irtibata geçerek, köye hareket ettiklerini söyledi.
     Leyleğin yuvasını önce onarmaya çalıştıklarını anlatan Kaba, Yuva çok eskiydi, onarsak yine yıkılırdı. Onun için biz de leylek için yeniden yuva yapmaya çalıştık. En azından yuvanın alt zeminini oluşturduk. Leyleğe yuva yapabilmek için hem TEDAŞ ekipleri hem de bizim ekiplerimiz seferber oldu diye konuştu.
    
     -Leyleğe, bülbül ismini koyduk-
    
     Köy muhtarı Nusret Yerlikaya ise leyleğin köyün simgesi haline geldiğini söyledi. Leyleğin yuvası yıkılınca yetkililerden yardım istediğini anlatan Yerlikaya, Leylek yaklaşık bir hafta önce geldi. Her yıl aynı leylek köyümüze geliyor. Hatta daha önce test etmek için ayağına bez bağlamıştık ve bez bağladığımız leylek gelmişti. Biz bu leyleğe, bülbül ismini koyduk. Leylek artık köy halkından birisi gibi oldu diye konuştu.
     Yerlikaya, Yuvası yıkılan leyleğimiz için devletimiz seferber oldu. Herkese teşekkür ediyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Cemal Çavdar / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yuvası yıkılan leylek için ekipler seferber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER