Zabıta memurlarını yaralayan sanığa hapis cezası

Zabıta memurlarını yaralayan sanığa hapis cezası -Çeşmede şikayet üzerine bir evin bitişiğindeki tavuk kümesinin kaldırılması isteyen iki zabıta zabıta memurunu tüfekle ateş ederek yaralayan sanık, 10 yıl 4 ay hapis cezasına çarptı


İZMİR (A.A) - Çeşmede şikayet üzerine bir evin bitişiğindeki tavuk kümesinin kaldırılması isteyen iki zabıta memurunu yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 10 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Murat Kaya ile müdahil zabıta memurları Erkan Işık ve Hakan Ertanzan ve tarafların avukatları katıldı.
     Zabıta memurları Erkan Işık ve Hakan Ertanzan, duruşmada, sanıktan şikayetçi olduklarını tekrarladı.
     Sanık Kaya ise zabıta memurlarının tavuklarına tekme attığını, bu nedenle öfkelenip pompalı tüfekle ateş açtığını söyledi.
     Mahkeme heyeti, ifadelerin dinlenmesinin ardından sanık Murat Kayanın 10 ay 4 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
     Çeşmede geçen yıl 26 Şubatta meydana gelen olayda, Belediye Zabıta Müdürlüğü personeli Hakan Ertanzan ve Erkan Işık, Çeşme Polisevi karşısında Murat Kayaya ait evin yanında bulunan tavuk kümesinin kaldırılması için ev sahibine uyarıda bulunmuş, zabıta memurlarıyla tartışan Kaya, pompalı tüfekle 4 el ateş ederek iki zabıta memurunu yaralamıştı.
     Olayın ardından tutuklanan Murat Kaya hakkında öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Zabıta memurlarını yaralayan sanığa hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER