Zabıtaya toplumsal olaylara karşı müdahale eğitimi

Zabıtaya toplumsal olaylara karşı müdahale eğitimi verildi


KOCAELİ (A.A) - Körfez ilçesindeki zabıta personeline, Çevik Kuvvet Polisi tarafından Toplumsal olaylara karşı müdahale eğitimi verildi.
     Körfez Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen eğitim programı, Kocaeli Çevik Kuvvet Şube Müdürü Erol Çengelek, emniyet amirleri Kazım Ejder, Ahmet Öncel, başkomiser Ömer Ünver, komiser Hakkı Ayranlı ve komiser yardımcısı Battal Yalçın tarafından verildi.
     Eğitim kapsamında barikat kurma, kama, hat, çatı düzeni ve gözaltına alma eğitimleri zabıta personeline uygulamalı olarak gösterildi.
     Uygulamalı eğitimde, zabıta personelinden bir grup kalkanları ile barikat kurarken diğer grup onlara saldırdı. Biber gazı ve patlayan maytaplara karşı korunma eğitimini de öğrenen zabıta, ilk kez giydikleri robocop elbiseleriyle kendilerine yönelik saldırılara karşı savunma yaptı.
     Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Cumali Gündoğdu yaptığı açıklamada, zabıta personelinin gelişen çağa ve teknolojik olaylara karşı yenilenerek hizmet ağını geliştirdiğini ifade ederek, toplumsal olaylarda polisin olmadığı alanlarda zabıtanın görev aldığını kaydetti.
     Körfez ilçesinde çok fazla olumsuz toplumsal olayların olmadığına dikkati çeken Gündoğdu, zabıta olarak olabilecek olumsuz olaylara karşı hazırlıklı olmanın önemli olduğunu vurguladı.
     Gündoğdu, zabıta personelinin her türlü olaylara karşı hazırlıklı olması için eğitim verdiklerini anlatarak, Sevecen ve yardımcı zabıta kimliğini, şiddet ve tepkisel olaylara karşı da bilgilendirmek istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Zabıtaya toplumsal olaylara karşı müdahale eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER