Zafer Kalkınma Ajansının mali destek programları

Zafer Kalkınma Ajansının mali destek programları -Sosyal Kalkınma ile Sosyal Altyapı mali destek programlarına 4 ilden toplam 262 proje başvurusu yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansının, başvuru süreci sona eren iki mali destek programına toplam 262 proje başvurusu yapıldı.
     Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgenin sosyal ve beşeri gelişimine katkı sağlaması için 12 Kasım 2012de Sosyal Kalkınma ile Sosyal Altyapı mali destek programlarına, Afyonkarahisardan 94, Kütahyadan 58, Manisadan 73, Uşaktan 37 olmak üzere toplam 262 proje başvurusu gerçekleştirildi.
     Başvurulardan 195i Sosyal Kalkınma Mali Destek Programını, 67si de Sosyal Altyapı Mali Destek Programını kapsıyor.
     Değerlendirmeler sonrasında başarılı olacak projelere, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında proje başına 25 bin lira ile 200 bin lira, Sosyal Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde ise proje başına 100 bin lira ile 500 bin lira arasında hibe desteği sağlanacak. Ajansı, söz konusu iki program için toplam 17,3 milyon lira kaynak ayırdı.
    
     -Desteklenecek projeler nasıl belirlenecek--
    
     Ajansa teslim edilen projeler öncelikle ön inceleme aşamasından geçecek. Ön incelemede sadece belgelerin tamlığı ve uygunluğu gibi şekilsel şartlar denetlenecek.
     Ön incelemeyi geçen projeler, ilgili mevzuat gereği ülke genelinden seçilen bağımsız değerlendiricilere havale edilecek. Bağımsız değerlendiricilerin projeleri okuması, değerlendirmesi ve puanlaması sonucu başarı listesi ortaya çıkacak.
     Başarı listesinin Değerlendirme Komitesi tarafından incelenmesi ve Yönetim Kurulu onayını müteakip destek almaya hak kazanan projeler, asil ve yedek listeler şeklinde kamuoyuna ilan edilecek.
     Değerlendirme sürecinin tamamlanması ve başarılı projelerinin ilan edilmesinin yaklaşık iki ay sürmesi öngörülüyor.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Zafer Kalkınma Ajansının mali destek programları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER