Zeki Müren ölümünün 16ncı yıl dönümü

Zeki Müren ölümünün 16ncı yıl dönümü -Sanat Güneşi Zeki Müren, ölümünün 16ncı yıl dönümünde Bodrumda yapılan etkinliklerle anıldı


MUĞLA (A.A) - Sanat Güneşi Zeki Müren, ölümünün 16ncı yıl dönümünde Bodrumda yapılan etkinliklerle anılıyor.
     Zeki Müren için, adını taşıyan sanat müzesinde Bodrum Müftülüğü tarafından mevlit okundu, davetlilere mevlit şekeri dağıtıldı.
     Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, mevlitte gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin Zeki Müren ile tanışma fırsatı bulduğunu ve geçmişte çok sık görüştüğünü söyledi. Zeki Mürenin Türkiyenin yetiştirdiği en başarılı sanatçılardan biri olduğunu belirten Bilal, Kendisi her dalda üstün başarı göstermiştir. Böyle bir bağışçımız olduğu için Allaha dua ediyorum dedi.
     TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan ise Zeki Mürenin bütün mal varlığını bir vasiyetle Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfına bağışladığını hatırlattı.
     Bu nedenle Mürenin Mehmetçiklere ve ailelerine büyük katkı sağladığını anlatan Arslan, Sanat dalında onu konuşmaya gerek yok zaten. Türkiyede Sanat Güneşi olarak bilinmektedir, besteleri ve yorumlarıyla tanınmaktadır. Ancak hali hazırda yardımlarıyla bütün öğrencilere ve Mehmetçiklere de güneş olmaya devam etmektedir. TSK Mehmetçik Vakfı adına kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz diye konuştu.
     Zeki Müren Sanat Müzesi Sorumlusu Ayser Özbulut da müzeyi geçen yıl 87 bin 700 kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl da oldukça yüksek bir ziyaretçi sayısına ulaştıklarını kaydetti. Özbulut, müzeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her geçen gün arttığını bildirdi.
     Anma etkinlikleri kapsamında Bodrum Kalesinde Zeki Mürenin Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Türk Müziği Topluluğu ile Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi konser verecek.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Zeki Müren ölümünün 16ncı yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER