Zihinsel ve ortopedik engellilerden mehteran takımı

Zihinsel ve ortopedik engellilerden mehteran takımı -Balıkesirde hayata geçirilen bir proje kapsamında, 31 zihinsel ve ortopedik engelliden oluşan mehter takımı kurulması için çalışmalar sürüyor -Her gün iki otobüsle evlerinden tek


BALIKESİR (A.A) - Seyhan Kırıcı - Balıkesirde hayata geçirilen bir proje kapsamında, 31 zihinsel ve ortopedik engelliden oluşan mehter takımı kurulması için çalışmalar sürüyor.
     Balıkesir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürü Mustafa Canseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 kişiden oluşan mehter takımında, ortopedik ve zihinsel engellilerin yer alacağını söyledi.
     Üflemeli çalgılar dışında mehter takımında bulunan diğer aletlerin çalınabileceğini ifade eden Canseven, Üflemeli çalgılarda arkadaşlar oldukça zorlandı. Hassas oldukları için biz de üflemeli çalgıları proje çalışmalarından çıkardık dedi.
     Geçen yılın kasım ayında başlayan çalışmaların sürdüğünü dile getiren Canseven, şöyle konuştu:
     Balıkesir Sakatlar Derneği ile görüşerek bir mehter takımı kurmaya karar verdik. Bu kursta 4 eğitmenimiz ders veriyor. İki bando müzik öğretmeni, enstrüman çalmayı öğretiyorlar. Diğer iki öğretmenimiz de zihinsel engelli öğrencilerimizle öğrenme aşamasında iletişimi kurmaya çalışıyorlar. Bu, verilen eğitimi ve çalışmayı algılama açısından önemli. Proje engelli vatandaşlarımızı rehabilite etme ve günlük yaşama katılmaları anlamında büyük önem taşıyor.
    
     -Evlerinden alınıyor, geri bırakılıyorlar-
    
     Canseven, eğitim alan engellilerin hafta içi her gün Balıkesir Belediyesinin proje kapsamında kendilerine tahsis etiği iki özel otobüsle ücretsiz olarak evlerinden alınıp tekrar bırakıldığını anlattı.
     Projeyi hayata geçirdiklerinde Vali Ahmet Turhanın, eğitime katılan engelli vatandaşlardan maddi imkanı iyi olmayanlara destek sağladığını belirten Canseven, Kendisine projemize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.
     Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi 2. Başkanı Zeki Uslu ise derneğe kayıtlı 480 engelli üyenin bulunduğunu belirterek, tüm üyelerine özellikle eğitim konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi.
     Engellileri sosyal hayata kazandırma, günlük işlerde farkındalıklarının artırılması amacıyla buna benzer projeler hazırladıklarını vurgulayan Uslu, Bizim en büyük hedefimiz, varlıklarını hissettirmeleri, onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleridir ifadesini kullandı.
     Uslu, yaklaşık 6 ay sürecek kursun ardından enstrüman çalmayı ve marşları öğrenen mehter takımının hazır hale geleceğini ifade ederek, engelli mehter takımının ilk konserini kent meydanında vermeyi planladığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Zihinsel ve ortopedik engellilerden mehteran takımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER