Seyyar fırınlara, ilgi büyük

Seyyar fırınlara, ilgi büyük -Sakaryalı girişimcinin tuğla ve harçtan yaptığı, tekerleklerle hareket edebilen seyyar fırınlar yoğun talep görüyor -Girişimci Yaniç: Fırınların boyutlarına göre fiyatları 650 ve 850 lira a


SAKARYA (A.A) - Uğur Subaşı - Salih Eren - Sakaryagirişimcinin tuğla ve harçtan yaptığı, tekerleklerle hareket edebilen seyyar fırınlar, yoğun talep görüyor.
     Hendek ilçesinde yaşayan Halil Yaniçin KOSGEBten aldığı krediyle yapımına başladığı seyyar fırınlar, taşınabilirliği sayesinde dikkati çekiyor. Tuğla ve özel bir harçla imal edilen fırınlar, 650-850 lira arasında satılıyor.
     Yaniç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyesinde ürettiği taş fırınları pazarlarda satmaya başladığını belirterek, yoğun talep üzerine seri üretime geçtiğini söyledi.
     Tekerleklerle hareket ettirilebilen seyyar fırınlar için patent aldığına dikkati çeken Yaniç, Daha önce fırınları topraktan yapıyorduk, imkanların gelişmesiyle tuğla ve harçla yapmaya başladık. İstekler doğrultusunda seyyar hale getirdik. Fırınları lokantalara, bahçelere 2 sistem halinde satıyoruz diye konuştu.
     Yaniç, ekmek fırınlarının lahmacun ve pide pişirmek için de kullanılabileceğini, yufka pişirmek için ayrıca aparat geliştirdiklerini kaydetti.
     Fırınların ön ve arkasında havalandırma delikleri bulunduğunu belirten Yaniç, Ateş dengeli yansın diye arkada da bir bacası var. O bacanın da kontrol edilmesi gerekir, ısıyı kontrol edebilmek için. Sürgüsü var, istenilen şekle göre ayarlanılabiliyor. Yemekler ve güveç de bu seyyar fırınlarda pişirilebiliyor ifadelerini kullandı.
    
     -Fiyatları 650 ve 850 lira arasında değişiyor-
    
     Bir ustanın günde bir fırın yapabildiğini vurgulayan Yaniç, fiyatların fırınların boyutlarına göre değiştiğini söyledi.
     Nakliye sorunu nedeniyle dağıtımda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarına işaret eden Yaniç, 1,5 yıl önce seyyar fırınlarımızın patentini aldık, şu anda çok talep var. Fırınların boyutlarına göre fiyatları 650 ve 850 lira arasında değişiyor diye konuştu.
     İtalyadan, İsviçreden ve Fransadan da yoğun talep var diyen Yaniç, nakliye sıkıntıları nedeniyle ihracat yapamadıklarını, yurt içi dağıtım ağı kurarak, ihracata yöneleceklerini dile getirdi.
     KOSGEBten kredi almak için girişimcilik kursuna katıldığını belirten Yaniç, geliştireceği projeyle hibe krediden yararlanarak işleri büyüteceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Seyyar fırınlara, ilgi büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER