Zirai ilaç bayileri bilgilendirildi

Zirai ilaç bayileri bilgilendirildi -Kumlucada zirai ilaç bayilerine ilaç kalıntısı ve ÇİÇEK projesi hakkında bilgi verildi


ANTALYA (A.A) - Kumlucada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda, zirai ilaç bayilerine ürünlerde yaşanan ilaç kalıntısı sorunu ve Çiftçiler Çevresini Koruyor (ÇİÇEK) projesi anlatıldı.
     Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Mehmet Şen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Adem Aydın ve ilçede faaliyet gösteren zirai ilaç bayileri katıldı.
     Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Mehmet Şen, ihracatta ürünlerde yaşanan kalıntı sorunları ve ilaçlarda son uygulanan emeral değerler hakkında zirai ilaç bayilerine bilgi verdi.
     Ürünlerde ortaya çıkan kalıntının sadece bir sağlık sorunu değil, vicdani açıdan da büyük sorumluluk taşıdığını ifade eden Şen, globalleşen dünyada herkesin ne tükettiğini iyi bilmek istediğini, bunun da bilgi paylaşım sistemleriyle çok yakından takip edilebildiğini vurguladı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Adem Aydın da zirai ilaç kalıntısı konusunda son yıllarda büyük mesafe kat ettiklerini, ürünlerde geçmiş yıllara göre daha az sorun görüldüğünü, bunun da en çok yapılan ilaçla hasat süresinden kaynaklandığını belirtti.
     Aydın, Kumlucada ilk defa zirai ilaç atıklarının toplanmasıyla ilgili ÇİÇEK projesi başlatıldığını hatırlatarak, projeye ziraat mühendislerinin destek vermesini istedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Zirai ilaç bayileri bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER