Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava

Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava -Bir dönem Protestan Kiliseler Birliği Başkanlığı yapan Behnan Konutgan, tanık sıfatıyla dinlendi


MALATYA (A.A) - Malatyadaki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin görülen davanın 59. duruşmasında, bir dönem Protestan Kiliseler Birliği Başkanlığı yapan Behnan Konutgan, tanık sıfatıyla dinlendi.
     Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tanık Konutgan, Zirve Yayınevindeki cinayetler öncesi Malatyaya hiç gelmediğini, olaydan sonra cenaze töreni ve duruşmaya katılmak için iki kez Malatyaya geldiğini söyledi.
     Zirve Yayınevinde öldürülenlerden sadece Necati Aydını önceden tanıdığını belirten Konutgan, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınarla İzmir Efeste düzenlenen İncil Akademisinde, Çınar öğrenciyken tanıştığını ifade etti.
     Konutgan, tanışmalarının ardından Çınar ile zaman zaman e-posta ve telefon aracılığıyla görüştüğünü, Çınarla ne zaman tanıştıklarını ise tarih olarak hatırlamadığını söyledi.
     Çınarın, bir görüşmelerinde kendisine Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) kimliğini gösterdiğini ileri süren Konutgan, bu kimliği detaylı incelemediği için rengini ve şeklini tam olarak hatırlamadığını savundu.
     Konutgan, Çınarın kendisiyle ilgili 550 sayfalık bir istihbarat raporu gösterdiğini ancak raporu detaylı incelemediğini öne sürdü.
     Raporda adı geçen pek çok kuruluşun doğru olmadığını ileri süren Konutgan, kendisine bir suikast planlandığını ise İlker Çınarın hiçbir zaman söylemediğini, sadece dikkatli ol uyarısında bulunduğunu iddia etti.
     Konutgan, kendisine yönelik suikast planlandığını Gayrettepedeki Güvenlik Şubesi görevlilerinden öğrendiğini belirtti.
     Kendisinin telefonlarının dinlendiğini bilmesine karşın yıllardır telefon numarasını değiştirmediğini ve bu numaradan Çınarla görüşmeler yaptığını anlatan Konutgan, cinayetlerden sonra İlker Çınarın kendisini aradığında Ülkenin esenliği için bildiğin gerçekleri söyle dediğini savundu.
     Yaklaşık son 4 aydır Çınarla hiç görüşmediklerini ileri süren Konutgan, davanın sanıklarından Hüseyin Yelkiyi daha önceden tanıdığını, diğerlerini ise tanımadığını iddia etti.
     Konutganın ifadelerinin ardından bazı sanık avukatları ve tutuklu sanık Varol Bülent Aral, İlker Çınarın soru sorulabilecek bir ortamda dinlenmesini talep etti.
     Davanın görülmesine yarın devam edilecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER