Zonguldakta engellilere evde bakım yardımı

Zonguldakta engellilere evde bakım yardımı -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 4 bin 56 engellinin evde bakılması kapsamında yılın ilk 9 ayında 24 milyon 578 bin 508 lira yardım yapıldı


ZONGULDAK (A.A) - Kasım Sakallı - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, 4 bin 56 engellinin evde bakılması kapsamında yılın ilk 9 ayında 24 milyon 578 bin 508 lira yardım yapıldı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca son yıllarda engelli bireylere yönelik hizmetler çerçevesinde ailelere evde bakım yardımı sağlanıyor.
     Nüfusunun yüzde 12,29nun engelli bireylerden oluştuğu bildirilen ülke genelinde, engellilerin öncelikle aile ortamında bakılıp, korunmalarını sağlanması yönündeki çalışmalar kapsamında maddi destekler veriliyor.
     Ailesi yanında evde bakım ücreti ödemesi yapılarak bakımları sağlanan engellilerin sürekli takipleri yapılarak, istenilen düzeyde ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığı, ihtiyaç duydukları hizmetlere ulaşıp ulaşmadıkları uzmanlarca takip ediliyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakıma muhtaç engelliye ikametgahında bakım hizmeti veren akrabasına ya da vasisine de bir aylık net asgari ücret ödenerek destekte bulunulduğunu söyledi.
     Ailelerinin söz konusu yardımdan faylanabilmesi için toplam gelirlerinin fert başına düşen kısmının asgari ücretin 3te 2sini geçmemesi gerektiğine dikkati çeken Gümrükçü, şöyle konuştu:
     Birinin yardımı olmaksızın sosyal yaşamını sürdüremeyen engellilerin bakımını üstlenen aileye asgari ücret tutarında evde bakım yardımı yapılmakta. Engelli bireylerin yaşamlarını bulundukları ortamda sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmesi yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir. Aile ortamında bakılıp korunmasını sağlama çalışmaları amacıyla engelliler için maddi destek verilmekte. Bakım yardımı için müracaatlarda son yıllarda artış söz konusu. Zaman zaman şartların yerine getirilip getirilmediği de uzmanlarımız tarafından denetleniyor. Kontrollerde yardımın engelliler için harcanıp harcanmadığı gibi konular araştırılıyor. Başvurulardaki incelemelerimizde, engellilerin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettirip ettiremediğine bakıyoruz. Müdürlüğümüzce 4 bin 56 engellinin evde bakılması kapsamında ilk 9 ayda 24 milyon 578 bin 508 lira yardım yapıldı. Bu yıl müracaata bulunan 929 vatandaşın incelemesinin ardından 662 kişiye yardım yapılmasına karar verildi. Maddi durumu iyi olup da evde bakım yardımından yararlanmaya çalışanlar konusunda vatandaşlarımızdan duyarlı davranmalarını istiyorum.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldakta engellilere evde bakım yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER