Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur:

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: -Şeker ve şekerli ürünleri satın alırken son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajı bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, vatandaşların şeker ve şekerli ürünleri satın alırken son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajı bozulmamış olmasına dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.
     Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde insan hayatının her döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemli faktörlerden biri olduğunu belirtti.
     Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, günlük öğün sayısını azaltmaları ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler yaşandığına işaret eden Uğur, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımız bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girmektedirler. Kimi kişiler hala kendilerini oruç tutuyor zannederken, kimi kişiler ise oruç bitti şimdi yeme zamanı diyerek aşırı miktarda besin tüketirler. Bayram sonrası aşırı yemek yeme ile bazı problemler kaçınılmaz olur. Bunların en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ayrıca gelenek üzere bayramda tatlı tüketimi de artmaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açacaktır. Vatandaşlarımızın bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Şeker ve şekerli ürünleri satın alırken son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajı bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir. Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı artırılmalı, günde 1,5- 2 litre su içilmelidir. Sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER