Zonguldak Valisi Ayyıldız, AAnın Yılın Fotoğrafı

Zonguldak Valisi Ayyıldız, AAnın Yılın Fotoğrafı oylamasına katıldı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan karelerden oluşan Yılın Fotoğrafı yarışmasında oylamaya katıldı.
     Ayyıldız, AA fotoğraf editörlerince belirlenen, Türkiyeden 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı yılın fotoğrafı oylamasında seçim yapmakta zorlandı.
     Vali Ayyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen ödül töreninde usta foto muhabiri Ara Gülerin fotoğrafını çektiği Ara Güler - Recep Tayyip Erdoğan, Hamasın Siyasi Büro Şefi Halid Meşalın, 45 yıl aradan sonra Refah sınır kapısından yoğun güvenlik önlemleri altında giriş yaptığı Halid Meşal, 45 yıl sonra Gazzede ile Kurban Bayramı süresince şeytan taşlayarak haccın farizalarını yerine getirmiş olan milyonlarca hacının, Mescid-i Haramda veda tavafı görüntüsünün yer aldığı Kutsal topraklarda bayram coşkusu başlıklı fotoğraflara oy kullandı.
     Ayyıldız, Anadolu Ajansınca seçkin fotoğrafların yer aldığı yılın fotoğrafı çalışmasına fotoğraflarıyla katkı sunan foto muhabir ve muhabirleri ile projede emeği geçenleri kutladığını söyledi.
     Galeride oylama yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Ayyıldız, şöyle konuştu:
     Galeride bana göre en etkileyici fotoğraf, Kurban Bayramı süresince şeytan taşlayarak haccın farizalarını yerine getirmiş olan milyonlarca hacının, Mescid-i Haramda veda tavafı görüntüsünün yer aldığı Kutsal topraklarda bayram coşkusu fotoğrafıdır. Hayatın ve dünyanın merkezinin Kabe olduğunu gösteren en güzel fotoğraflardan bir tanesidir. Fotoğrafçılık anlamında görenleri ve bakanlara baktırabilecek bir insan seli olarak ve Kabenin net duruşu etrafında dönmesi, hatta dünyanın bir şekilde dönmesini böyle bir fotoğraf karesine yansıtmak güzeldir. Bu fotoğraf bir birliği simgelemektedir. Onun için benim üzerinde birinci seçmeme neden oldu.
     Vali Ayyıldız, ikinci seçtiği fotoğrafın Recep Tayyip Erdoğanın büyük üstat Ara Gülerin fotoğrafını çektiği kare olduğunu belirterek, Kendi dalında en üst seviyeyi yakalamış bir fotoğraf sanatçısını yine kendi dalında siyaseten en üst tepede bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendi sanatıyla iltifat edilmesi ciddi anlamda ben de bir güzellik oluşturdu dedi.
     Ayyıldız, Hamasın Siyasi Büro Şefi Halid Meşalın, 45 yıl aradan sonra Refah sınır kapısından yoğun güvenlik önlemleri altında giriş yaptığı Halid Meşal, 45 yıl sonra Gazzede fotoğrafını seçerken zorlandığını vurgulayarak, Hamasın Siyasi Büro Şefi Halid Meşalın 45 yıl sonra Gazzede vatan toprağına bastığında göstermiş olduğu anlamlı ifadedir. Bu da vatan toprağının öpülmesi ve baş tacı edilmesidir. Biliyorsunuz vatanla milletin en güzel buluştuğu toplum Türk toplumudur. Filistinlilerle bizim tarihsel birlikteliğimizin yanı sıra kardeşliğimiz vardır. Dolayısıyla onların da bize yakın vatan toprağına karşı böyle bir ifade de bulunmaları benim için anlamlı olmuştur diye konuştu.
    
     -AA anı fotoğraflamaktadır-
    
     Anadolu Ajansının geçmişi ve birikimiyle doğru habercilik ve doğru basın anlamındaki duruşuyla kendisine göre dünyadaki en saygın basın kuruluşlarından biri olduğuna dikkati çeken Vali Ayyıldız, şunları kaydetti:
     Hatta Anadolu Ajansı son dönemde gerçekleştirdiği yapılanmayla bu saygınlığını daha da arttırdı. Dolayısıyla AAnın haber anlayışı fotoğraf gibi. İnsanları çok fazla etkilemeyen ve olduğu gibi yansıtıyor. Bu anlamda AAnın fotoğrafa yaklaşımı ve haber anlayışı ile olaylara yaklaşımıyla anları yakalaması çok güzel. Anadolu Ajansı haber yapmadan fotoğrafları yayınlayarak insanlara çoğu haberi sunabilir. İyi bir birikime ve geçmişe sahip Anadolu Ajansı anı fotoğraflamaktadır. Bu oylamada bizleri de düşünerek yer verdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldak Valisi Ayyıldız, AAnın Yılın Fotoğrafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER