Zonguldak ve Bartının birleşerek büyükşehir olması

Zonguldak ve Bartının birleşerek büyükşehir olması önerisi -MHP İl Başkanı Bilgin: -Bartın, Zonguldakın bir ilçesi konumuna veya merkezi Zonguldak olan büyükşehirin parçası konumuna gelmeyi kabullenmez


BARTIN (A.A) - MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Zonguldak ve Bartının birleşerek büyükşehir olması önerisine ilişkin, Bartın, Zonguldakın bir ilçesi konumuna veya merkezi Zonguldak olan büyükşehirin parçası konumuna gelmeyi kabullenmez dedi.
     Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptanın Bartının Zonguldakla birleşerek büyükşehir olma arzusu içerisindeyiz sözüyle gündeme gelen konuyla ilgili AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunçun da Zonguldak ve Bartın birleşsin, Büyükşehirin merkezi Bartın olsun yönünde açıklamada bulunduğunu anımsattı.
     Toptanın açıklamasının Bartın, Tunçun açıklamasının da Zonguldak tarafından kabul edilemez olduğunu öne süren Bilgin, şöyle konuştu:
     Karabükün Mehmet Ali Şahini, Zonguldakın Köksal Toptanı Bartının Büyükşehir merkezi olmasını kabul eder mi- Bana göre gerçekleşme ihtimali olmayan bir konuyla ilgili hem Bartın hem de Zonguldak kamuoyu boş yere işgal ediliyor. Bartın, Zonguldakın bir ilçesi konumuna veya merkezi Zonguldak olan büyükşehirin parçası konumuna gelmeyi kabullenmez. Bartının merkez olması konumuna da Zonguldak karşı çıkacaktır. Bundan daha ziyade bizim konuşmamız gereken ciddi meseleler var. Kozcağız beldemizin ilçe olmasını yıllardan bu yana hem iktidar partisi hem de muhalefet partileri istiyor. Hepimizin ortak kanaati budur. Zonguldakın Kilimli ve Kozlu beldeleri ilçe olacak. Boş laflarla gündem meşgul edileceğine biz de Hasankadı ile Kozcağız beldemizi birleştirseydik büyük bir ilçe yapsaydık.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldak ve Bartının birleşerek büyükşehir olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER