Yerel Rus vekilden Türkiye'de ev almayı ya da kiralamayı yasaklama önerisi


Rusya'nın St. Petersburg şehrinin yerel meclis üyesi, Rusların Türkiye'den ev almaları ya da kiralamalarının yasaklanması ve para cezası verilmesine ilişkin bir teklif sundu. Vladimir Petrov isimli bağımsız milletvekili, Türkiye'den ev alan ya da kiralayanların 150 bin ila 300 bin Rus Rublesi (2170 - 4340 Amerikan doları) para cezasına çarptırılmasını istedi.

Teklif ettiği tasarıya göre ev alan ya da kiralayanlara verilecek ceza, Rusya Devlet Başkanı'nın atayacağı bir ajansın yapacağı doğrulamadan sonra verilebilecek. Ceza verilmesi adımı ancak yabancı bankaların ve devlet kurumlarını yaptığı araştırmadan sonra atılabilecek. Tasarıya göre medyada çıkmış haberler de kaynak gösterilebilecek.

Rus Izvestia gazetesinde yer alan habere göre milletvekili Petrov, yasayı teklif etmesindeki asıl amacının Rus vatandaşlarının güvenliği olduğunu savunuyor. Petrov, "Rus vatandaşlara ait emlakların satılarak veya el konularak gelirinin teröristlerin cebine gitmeyeceğinden emin olmayız" ifadelerini kullandı.

Gazeteye konuşan bir Rus emlak satış temsilcisi de uçak olayının ardından Rusların Türkiye'deki emlak faaliyetlerinin ciddi oranda düştüğü iddia edildi.

Rusya, 24 Kasım'da uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye'ye karşı bir dizi ekonomik tedbir uygulamıştı. Türkiye'de bulunan turistlerin büyük kısmı da Rusya'ya dönmüştü.
CİHAN
<< Önceki Haber Yerel Rus vekilden Türkiye'de ev almayı ya da kiralamayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER