Yılmaz: Nazlıaka ile mahkeme önünde hesaplaşacağım


CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile mahkeme önünde hesaplaşacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Milletvekili olmadan önce Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkan'ı olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Yapılan ön seçimin birincisiyim. 25 yıllık parti emekçisiyim. Parti emeği ile geldim, tesadüfen buralara gelmedim. Nerede olduğumu biliyorum, ben Cumhuriyet Halk Partisi milletvekiliyim." diye konuştu.

CHP'li Yılmaz, "Mustafa Kemal ile bağını koparan Cumhuriyet Halk Partisi ile bağını koparır. Ancak, bundan yaklaşık 2,5 ay önce bu Meclis'in çatısı altında Cumhuriyet Halk Partili bir milletvekilinin Atatürk'ün resmini indirdiği yönünde deli saçması iddia ile karşılaştık. Bu iddianın Parti Meclisi'nden bir hafta önce muhatabı olarak ben getirildim. Bu kişinin ben olduğuma dair iddialar dile getirildi. Bu iddiada bulunan kişiyle Genel Başkanı'n huzurunda, benimde üyesi olduğum Parti Meclisi'nde en son dün ve bugün Yüksek Disiplin Kurulu'nda yüzleşmek istedim. Kendisi bu iddianın adının Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek olduğu kadar gerçek olduğu teminde beyanda bulunmuştu. Ama kendisi gerçekle yüzleşmek istemedi. Defalarca öneri götürmeme rağmen benimle, yani gerçekle yüzleşmek istemedi." şeklinde konuştu.

Bu iddialardan kendisi, ailesi, sevenleri ve kendisini destekleyen partililerinin çok üzüldüğünü vurgulayan Necati Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Partililerim, örgütlerim çok üzüldü. Mustafa Kemal Atatürk üzerinden Türkiye'nin tamamı üzüldü. Şimdi o sürecin sonuna geldik. Bugüne kadar sustum. Yüksek Disiplin Kurulu iddiaları, delilleri, fotoğrafları tek tek inceledi, değerlendirdi ve karara vardı. Oy birliği ile karar verildi. Bu bir iftiradır, bu bir yalandır. Ancak alınan bu karara dair kimi arkadaşlarımız farklı bir yaptırım uygulanmasını öngörmüşler ama çoğunluk kararı ihraç yönünde gerçekleşmiş. Bugüne kadar Aylin Nazlıaka ile ilgili beyanatta bulunmadım. Verilen karar parti hukuku açısından verilmiş bir karardır. Bu süreç bu şekilde nihayetlenmiştir. Ancak yeni bir süreç başlıyor. Bana, çocuğuma, eşime ve ön seçimde beni birinci seçen partili yoldaşlarıma, onların benim üzerinden üzülmüş olmalarına dair bir muhakeme faaliyetini yargı önünde yaşayacağız. Aylin Nazlıaka ile gerçeğini yargı önünde bir kez daha yargı önünde yüzleştireceğiz, bu meseleyi bu saatten sonra artık benim partilim de olmayan milletvekili ile mahkeme önünde hesaplaşacağım." CİHAN
<< Önceki Haber Yılmaz: Nazlıaka ile mahkeme önünde hesaplaşacağım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER