YÖK Başkanı Saraç: Yetki devrinde titiz davranılması lazım


YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK'ün kaldırılması konusundaki milletvekili görüşlerini değerlendirdi. YÖK'ün anayasal bir kurum olduğunu belirten Saraç, "Bu Meclis tabiki uzlaşma komisyonunda uzlaşılır ve bu YÖK'te kalkar. Biz bulunduğumuz müddetçe biz olmasakta sizlerin bulunduğu müddetçe sizde bu kanunla memur olacaksınız, bizde bu şekilde faaliyet göstermeye çalışıyoruz." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve üniversitelerin 2016 yılı bütçeleri görüşüldü. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sunum yaptı. Sunumun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. Görüş kısmının tamamlanmasının ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç'a milletvekillerinin dile getirdiği değerlendirmelere cevap vermesi için söz verildi.

Akademisyenlerin bildirgesine ilişkin 'Cumhurbaşkanı sabah açıkladı, YÖK öğleden sonra hemen toplandı ve açıklama yaptı' yorumlarının yapıldığını belirten Saraç, "Yükseköğretim kurulu akademisyenlerle ilgili yaptığı toplantı değildi. YÖK'ün akademisyenlerle ilgili toplantısı 2 hafta önceydi. Bildiri ile YÖK toplantısı arasında Cumhurbaşkanımızdan herhangi bir görüşmemiz olmadı öncesinde. Cumhurbaşkanımız, başbakanımızın, herhangi bir bakanın herhangi bir telkinatı olmadı. Bizim açıklamamız cumhurbaşkanımızın açıklamasında ajanslara düşmesi 4-5 dakika sonra oldu. Bu da inkarı kabil olmayan bir şekilde cumhurbaşkanı açıklamasının YÖK'ün açıklamasının tetiklediği hususun doğru doğru olmadığını gösteriyor. Böyle bir durum yok. Kayıtlarımız var." diye konuştu.

'YÖK kalksın, kaldıralım' açıklamaları yapıldığına değinen Saraç, "Bu bize intikal eden bir miraz değil. YÖK anayasal bir kurumdur. Bu meclis tabiki uzlaşma komisyonunda uzlaşılır ve bu YÖK'te kalkar. Biz bulunduğumuz müddetçe biz olmasakta sizlerin bulunduğu müddetçe sizde bu kanunla memur olacaksınız, bizde bu şekilde faaliyet göstermeye çalışıyoruz. YÖK'ün yetkilerini buharlaştıramayacağınız için YÖK'ün yetkilerini bir yere nakledebilirsiniz. Ama orada onun için öyle titiz davranılması lazım ki bir YÖK yerine 185 YÖK olup sonra burada üniversitelerde şöyle uygulamalar oluyor niye böyle yapılıyor ey YÖK başkanı düzeltin diye bir şikayet mercii bulamama gibi bir durumunuz olabilir." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Saraç: Yetki devrinde titiz davranılması lazım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER