YÖK kapattığı üniversiteler ile ilgili açıklama yaptı

YÖK kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin bilgilerinin ve verilerinin ‘koordinatör üniversiteler’e aktarımının tamamlandığını duyurdu.

YÖK kapattığı üniversiteler ile ilgili açıklama yaptı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  ile kapatılan 15 vakıf üniversitesindeki öğrencilere yönelik bir açıklama yaptı. Kurul, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, öğrencilerin bilgilerinin koordinatör üniversitelere aktarıldığını duyurdu. YÖK’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“667 sayılı KHK kapsamında kapatılmış olan vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinin bilgilerinin ve verilerinin Koordinatör Üniversitelere aktarımı 5 Ağustos Cuma akşamı saat 18.00’de tamamlandı. Böylelikle bu öğrencilerimiz, öğrencilik işlemlerini, merkezi yerleştirme yapılana kadar koordinatör üniversitelerinden gerçekleştirilebilecek. Kurulumuz, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaları yapıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde bu öğrencilerimizin yerleştirmelerinin ve tercihlerinin hangi usul ve esaslara göre yapılacağına dair ayrı bir bilgilendirme olacak.”  
<< Önceki Haber YÖK kapattığı üniversiteler ile ilgili açıklama yaptı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER