Yolda mahsur kalanlara kumanya dağıtılacak


Yılbaşı akşamından itibaren etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun'da 13 kurumun yer aldığı İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri toplanarak alınacak tedbirleri belirledi. Buna göre, taşımalı eğitime ara verilip, yolda kalanlara kumanya dağıtılacak.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun için yapmış olduğu meteorolojik analiz sonucunda 30 Aralık günü itibariyle 3 gün süreli yoğun kar yağışı bekleniyor. Söz konusu açıklamanın ardından Samsun Valiliği'nde toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'na alınan kararlar şu şekilde: "Basın aracılığıyla kar lastiği olmayan zincirsiz, takozsuz ve çekme halatsız araçların trafiğe çıkmaması konusunda uyarı yapılmasına..

Kolluk kuvvetlerince özellikle ağır vasıtalarda tedbirsiz yola çıkanların mutlaka uyarılması, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemeye başladığı andan itibaren ulaşıma devam ettirmeyip uygun alanlarda bekletilmesine..

Yolda mahsur kalanlara Kızılay tarafından kumanya dağıtılması için çalışma yapılmasına. Eğitim ve öğretime devam edilmesi konusunda; 30 Aralık 2015 ve 31 Aralık 2015 günleri taşımalı eğitime ara verilmesinde fayda olduğu değerlendirilmekte olup diğer hususların mahalli mülki amirler tarafından Milli Eğitim teşkilatı ile koordine edilerek karar verilmesi gerektiğine..

Su sayaçları, musluk ve su pompalarının donmaya karşı korunması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca vatandaşların uygun iletişim araçlarıyla uyarı yapılması ve soba zehirlenmelerine karşı halkın yerel medya aracılığıyla bilgilendirilmesine..

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi görev sorumluluklarındaki yolların kar yağışı nedeniyle kapanması sonucunda gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi."
CİHAN
<< Önceki Haber Yolda mahsur kalanlara kumanya dağıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER