"Yolsuzluk için 30 şeritli devasa yol yapıyorsunuz; kimse geçmedi diyorsunuz"


CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, iktidarın Sayıştayı devre dışı bırakacak girişimlerde bulunmasını eleştirerek "İktidar sürekli 17/25 Aralık'ın darbe olduğunu söylüyor. Bu ülkede yolsuzluk olabilmesi için 30 şeritli devasa bir yol yapıyorsunuz; ondan sonra kimse geçmedi diyorsunuz. Bu iş doğru gitmediği zaman sonucunda ekonomik ve sosyal kaos olacak. Sosyal kaos çıktı artık. Güneydoğu'da çıktı, başka taraflara da yayılabilir. Birde bunun ekonomik kaos sonucu var. Çünkü yaptığınız şey hukuk devletini mahvediyor. Hukuk devletini ortadan kaldırıyorsunuz, kanunilik ilkesini, adaleti ortadan kaldırıyorsunuz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ile 13 milletvekilinin 'Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülmeye başlandı. Hükümeti temsilen ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz komisyona katıldı. Torba kanun niteliğindeki teklifte dövizle askerliğin bin Euro'ya düşürülmesi ve 12 bin 500 öğretmen kadrosu öngörülüyor.

CHP'Lİ KUŞOĞLU: BU BİR TORBA KANUN TEKLİFİ

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bu teklifin de bir torba kanun olduğunu belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen yıl bir daha torba kanun getirmeyeceğini ifade ettiğini hatırlattı. Bunun ikince defa getirildiğini ve yine torba kanunlarla başlanıldığını anlatan Kuşoğlu, torba kanunun Roma döneminde yasaklandığını kaydetti.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise torba kanunundan kurumların da çok büyük zararlar gördüğünü ifade etti. Bunun bir tasarı olması gerektiğini belirten Usta, usul açısından hatalarla dolu olduğunu vurgulayarak kurum temsilcilerinin komisyonda olmamasını eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da 7 maddelik bir kanun teklifi geldiğini belirterek hükümeti Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın temsil etmesini eleştirdi. Su ürünleriyle ilgili bir soru sorulduğunda karşılıklı bakışılacağını dile getiren Erdoğdu, kendisiyle birlikte partisinin 15-20 milyon insanı temsil ettiğini ve bu seçmenin yok sayıldığını vurguladı. İktidar partisinin "Ben buraya getiririm; ne iç tüzük takarım, ne anayasa takarım, ne teamül takarım. Bunu getiririm kardeşim, çoğunluğum var, kabul ettin ettin etmedin direniş mi gösterdin; ondan sonra başka yollara saparım." diye düşündüğünü dile getiren Erdoğdu, bunun böyle olamayacağını kaydetti.

Sayıştay meselesinin çok önemli olduğunun altını çizen Erdoğdu, Sayıştay'a fiilen denetleme yaptırılmadığını kaydetti. İktidarın sürekli 17/25 Aralık'ın darbe olduğunu söylediğini aktaran Erdoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkede yolsuzluk olabilmesi için 30 şeritli devasa bir yol yapıyorsunuz; ondan sonra kimse geçmedi diyorsunuz. Sayıştay güçlü olmuş olsa o zaman siz haklı olarak dersiniz ki bir şey varsa bu ülkede alın Sayıştay burada denetler bulur kardeşim."

Kendi temsil ettiği seçmenin tek konuşma yerinin bu komisyon olduğunu belirten Erdoğdu, seçmeninden vergi alındığını hatırlatarak o zaman vergi alma meşruiyetinin ortadan kalkacağına dikkat çekti. Bu iş doğru gitmediği zaman sonucunun ekonomik ve sosyal kaos olacağına dikkat çeken Erdoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal kaos çıktı artık. Güneydoğu'da çıktı, başka taraflara da yayılabilir. Birde bunun ekonomik kaos sonucu var. Çünkü yaptığınız şey hukuk devletini mahvediyor. Hukuk devletini ortadan kaldırıyorsunuz; kanunilik ilkesini, adaleti ortadan kaldırıyorsunuz. Bir süre sonra önce yabancılar kaçar, böyle ülke mi olur; hakkını arayacak bir yer yok. En sonunda bu ülkenin muhalif insanları yeter kardeşim der. Peki bunun yöntemi ne olur; önce gazlar atılır, polis gelir, bir içeri girerler, iki içeri girerler, üçüncü şeyde meşru direniş hakkı çıkar ve meşru direniş hakkı bir çok ülkenin Anayasasında vardır. Bu noktaya gitmesin istiyoruz ülkemiz, böyle olmasın istiyoruz."Yolsuzluk-icin-30-seritli-devasa-yol-yapiyorsunuz-kimse-gecmedi-diyorsunuz-1972089.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber "Yolsuzluk için 30 şeritli devasa yol yapıyorsunuz; kimse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER