Yöre halkı yeni Yusufeli alanındaki patlamalardan şikayetçi: Sanki gök yarıldı


Artvin'in Yusufeli ilçesi için hazırlanmakta olan yeni yerleşim yeri alanında patlatılan dinamitler, bölge sakinlerine korkulu anlar yaşatıyor.

Yeni Yusufeli alanının altyapı çalışmaları için büyük miktarlarda dinamitler kullanılarak patlatma yapılıyor. Bu patlatmaların şiddetinden evler sarsılıyor. Sakut Deresi yakınlarında bulunan mandıranın risk altında olduğu belirtiliyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamadan yapıldığı iddia edilen çalışmalara tepki gösteriliyor.

Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar tedirgin olduklarını belirtiyor.
Mahallede besi çiftliği bulunanlar ahırlarında büyük çatlamalar olduğundan şikayet ediyor. Akşam saat 17.00'den sonra patlatmaların habersiz yapıldığından büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiriyor.

Yusufeli'nde mandıra işleten Fatma Demirci Et ve Süt Ürünleri Tesisi'nde bulunan 40 adet ineğin patlamalardan etkilendikleri için süt verimlerinin düştüğü ileri sürülüyor. Demirci'nin annesi Şehrinaz Özçelik (80) patlamalar esnasında sanki gök yarıldığını zannettiğini belirtiyor. Şehrinaz Özçelik, Rize'den gelen ekip test ederken iki küçük patlama olduğunu ama ekipler gittikten sonra yeniden büyüt patlatmalar olduğunu söylüyor. Denetmenler varken korkudan ufak dinamit patlattıklarını öne süren Özçelik, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Patlama bitti, daha yok dediler. Bunlar ahıra indiler. Ben oturuyorum divanda. Ana birden nasıl dersin ki şangır şungur gök ayrıldı. O şekilde şangır şungur şimşek çakıyor. O camlar nasıl sallandı, perdeler nasıl sallandı. Ben de divandan kalktım korktuğumdan, kalkamıyorum düştüm korktuğumdan böyle aşağı. Kendimi toparladım, ondan sonra gittim, o kapıyı açtım. Kızıma bağırıyorum. İşitmediler, diğer tarafa geçtim, bağırdım Fatma gel ev yıkılacak. Ben kendimi kurtardım, sanki bunları çekiyorum. Ondan sonra baktım durdu, çıktım kapıya, meğer sonradan oradan sonradan patlatmışlar. 3.'yü patlatmışlar. 3. patlayınca şiddetli patladı. Korktum, korktum daha evde duramıyorum. Kalktım, ben burada durmayayım, Fatma beni götür evime, dediler gidemezsin, nereye gidiyorsun?"

Evde durduğunu ama tedirginlik yaşadığını belirten Şehrinaz Özçelik, "Burada duruyorum ama hep akşam ne çekiyorum sabah ezanına kadar. Korktum hastalandım, ne edeyim ben. Bunlar ne etsinler, mahalleliler var, kendilerini nasıl kurtarsınlar. Evin o yanı bu yanı, köşeleri her yanı çatlamış yürümüş." diye sözlerini sürdürüyor. Yetkilileri evlerine davet edip patlamaları işitmelerini isteyen Şehrinaz Özçelik, "Divana gelsinler otursunlar da işitsinler patlamaları. Nasıl oluyormuş evin içinde." ifadesini kullanıyor.

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Kadir Yılmaz, ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, "Bu konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlüğü, Kaymakamlık, BİMER, buralara bütün şikayet dilekçelerimizi vermemize rağmen bu konuyla ilgilenen, bize yardımcı olan kimse olmadı." diye dert yanıyor.
Asıl risk alanı olan bu bölgenin kamulaştırılmamasını anlayamadıklarını belirten Muhtar Yılmaz, "Şu an bu yaşlı teyzenin yaşadıklarını gelip onların da yaşamalarını istiyoruz. Patlatma zamanında habersiz gelip bunları yaşamasını istiyoruz." diyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yöre halkı yeni Yusufeli alanındaki patlamalardan şikayetçi:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER