Yozgat'ta UMKE tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yozgat'ta UMKE tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yozgat'ta Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), tarafından düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Yozgat'ında da aralarında bulunduğu yedi ilin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, UMKE ekipleri, yaralıları bulundukları yerden kurtararak tatbikatı başarı ile tamamladılar.

Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Yozgat Eski Sanayi Sitesinde harabe binalarda gerçekleştiren tatbikat'ta senaryo gereği 7.2 şiddetinde olan depremde yaralılara müdahale ederek enkazdan kurtarmaya çalıştı. Tatbikatta görev alan kişilere yapılan makyajlarla olaylar gerçeği aratmadı.

Ankara 112 ve UMKE personelinden Dr. Enver İnce, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada Yozgat'ta Ankara bölgesini temsilen 7 il olarak 135 ekiple tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi. Dr. İnce, "Bu tatbikat, ülkemizde her an oluşabilecek afetler, depremler gibi durumlar karşısında ekiplerimizin hazır olup olmadığını görüyoruz. Burada hem enkaz, hem yangın, hem kimyasal ve biyolojik silahlara karşı ve patlamalara karşı ekiplerimizin ne kadar hazır olduklarını burada görmüş olduk. Burada makyaj ekiplerimizle ortamı tamamıyla gerçek yaralı gibi görmelerini sağladı. Ekiplerimize yaralılara müdahalede o psikolojiyi oluşturmak istedik. Bazı arkadaşlarımızın, kolları yok, bacakları yok, makyaj ekiplerimiz çok iyi çalışma yaptı. Bu da yaralıya müdahale eden ekiplerin işin ciddiyeti anlamaları, ortamı yaşamaları ve psikolojiyi yakalamaları için önemli bir çalışmadır." dedi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin de 14-17 Nisan itibariyle Akdağmadeni Oluközü beldesinde kamp çalışması başladığını belirterek, ekiplerin öğrendiklerini tatbikatta gösterdiklerini ifade etti. Şahin, "Ekiplerimiz kamp çalışmasında öğrendikleri bilgileri tatbikat yaparak gösterdiler. Afet durumunda nasıl gerektiğini nasıl çalışılması gerektiğinin uygulamasını yaptılar. Senaryo gereği Oluközü beldesinde 7.2 şiddetinde deprem oldu bu depremde yaklaşık 25-30 arasında yaralımız var buradaki arkadaşlarımız bu yaralıları kurtarıp sağlık kurumlarına sevk etti. Tatbikata Ankara, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Çankırı, Kırşehir ve Kırıkkale'den UMKE ekipleri katıldı." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta UMKE tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER