Yozgatlı beşizlerden dördü, 4. doğum günlerinde sünnet oldu


Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde Özlem ve İbrahim Bulut, çiftinin prematüre olarak dünyaya gelen biri kız 4'ü erkek beşiz bebekleri 4'üncü doğum yılında 4 erkek kardeş sünnet oldu.

Akdağmadeni ilçesinde yaşayan Özlem ve İbrahim Bulut çiftinin dört yaşına giren beşizlerden Muhammet Emin, Davut Ege, Ömer Faruk, Yunus Kerem'in hem dördüncü yaş günleri kutlandı hem de ağabeyleri Efe ile birlikte sünnet edildi. Sünnet öncesi bütün hazırlıklar tamamlanarak misafirler için yemekler hazırlandı. Çocuklar önce kuaföre götürülerek traş olduktan sonra sünnet kıyafetlerini giydirildi. Akşam ellerine kına yakılan çocuklar, daha sonra pastalarını kesti. Sünnet olan çocukları Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ve Kaymakam Ahmet Yıldız, ziyaret ederek altın taktı ve çeşitli hediyeler verdiler.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı açıklamada beşizlerin sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini, kendilerinin de bu kapsamda gerekli desteği verdiklerini belirtti. Daştan, "Beşizlerin annesi babası büyük gayretler gösterdi. Bugün de artık sünnet zamanı geldi. Biz de belediye olarak her zaman yanlarında olmaya gayret gösterdik. İnşallah sünnetinden sonra da ülkemize, ilçemize iyi insanlar, faydalı insanlar olacaklarını düşünüyorum, şimdiden tebrik ediyor, istikballerinin açık olmasını diliyorum." dedi.

Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız da Akdağmadeni ilçesinde beşizler olduğunu duyunca çok şaşırdığını belirerek, bu çocukların bakımının oldukça meşakkatli olduğunu söyledi. Kaymakam Yıldız, "Benim bir çocuğum var. Bir çocuğa bakmak dahi zor, beşizlere bakmak daha zordur, annesine babasına Allah kolaylık versin. Yaşları büyüdükçe sorumluluklar ve sorunlar artıyor. Allah sabır versin. Daha önce kaymakamlık yardımcı oldu, biz yine yardımcı olmaya çalışacağız. Çok güzel isimleri var inşallah isimlerinin hakkını verirler. Vatanımıza milletimize hayırlı evlat olurlar." şeklinde konuştu.

Beşizlerin babası İbrahim Bulut ise çocukların bugün 4. yaşına girdiklerini belirterek, "Çok mutluyuz. Allah'a bugünleri bize yaşattığı için şükürler ediyoruz. Allah, olmayanların yüzünü güldürsün diyorum. Beş çocuğa bakmak çok zor, ama üstünden gelmeye çalışıyoruz. Eksiğiyle fazlasıyla elimizden geleni yapıyoruz. Gerek dostlarımızın, gerek kendi çabalarımızla bugüne getirdik. Bugün de ayrıca sünnet düğünlerini yapıyoruz." diye konuştu.

Anne Özlem Bulut da çok mutlu olduklarını söyledi. Anne Bulut, şunları söyledi: "İki gündür bir koşuşturma içerisindeyiz, Allah böyle tatlı heyecan versin her zaman, mutluyuz. Çocuklara bakmak zor tabi ki, 5 çocuk bir de büyük, 6 çocukla uğraşmak çok zor. Bazen çıldırsak da sakinleştiriyoruz. Çocuklar küçükken zordu, büyüdükçe biraz daha zorlaşıyor. Durmuyorlar, mutfakta dolapların üzerine çıkıyorlar. Dolapları bağlıyoruz. Kırılacak, kendilerine zarar verecek eşyaları zarar vermesinler diye dolapların üst kısımlarına kaldırıyoruz. Yardımcım yok, yalnızım, geçen sene 3 ay yardımcım vardı ama şimdi yok." CİHAN
<< Önceki Haber Yozgatlı beşizlerden dördü, 4. doğum günlerinde sünnet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER