Yunan medyası: Seçimler öncesi medya susturulmak isteniyor


Yunan basın-yayın organları, "Ankara, Digiturk ve savcılık eliyle muhalif kanalları susturmak istiyor. Bu girişimler, seçimler öncesi özgür basına yönelik endişeleri arttırıyor." yorumunda bulundu.

Yunan medyası, Türkiye'de özgür basına yönelik baskılara tepki gösterdi. Resmi haber ajansı Atina-Makedonya, abonelerine geçtiği haberde Türkiye'de muhalif medya olarak adlandırılan Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'nin susturulduğunu yazdı.

Çok satan gazetelerden Ethnos, internet sitesindeki haberinde, "Türkiye'de 1 Kasım erken genel seçimleri öncesi Erdoğan ve AKP, Digiturk ve savcılık eliyle muhalif medyaya yönelik baskıları artırıyor." yorumunda bulundu.

Resmi haber ajansı Atina-Makedonya, ülkenin saygın gazetelerinden Kathimerini ve Pontiki de gelişmeyi internet sitelerinde okurlarıyla paylaştı. Basın-yayın organları, Digiturk dışında daha önce de Turkcel TV+ ve Tivibu'nun benzer bir uygulamaya gitmesinin tepkiyle karşılandığını belirtti.

Atina-Makedonya Haber Ajansı'nın Türkiye'de kanalları susturma girişimine ilişkin haberi yüzlerce haber portalı tarafından da yayınlandı. Ajans, CHP'nin RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen'in bu girişimi "AKP'nin milletvekili seçimleri öncesi muhalif kanalları susturma çabası" olarak yorumladığını belirtti.

"ÇOCUK KANALINA SANSÜR ALAY KONUSU OLDU"

Öte yandan sosyal medyada olayın büyük tepki ile karşılandığını aktaran Yunan medyası, "Çizgi film kanalını kapatarak ne elde edilebilir?" şeklinde Yumurcak TV'nin Yasak kapsamına alınmasının sosyal medyada alaycı bir dille eleştirildiği belirtildi. Daha başka tepki içerikli twitter mesajını da paylaşan Atina-Makedonya Haber Ajansı, "Erdoğan, 1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimlerde partisinin tek başına iktidara gelmesini umuyor. Onun için de Fethullah Gülen'e çeşitli suçlamalar yöneltiyor. Ancak Gülen bunları reddediyor." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de medyaya baskıların devam ettiği belirtilen haberlerde, KanaltÜrk ve BugÜn TV'yi bünyesinde bulunduran Koza İpek grubuna polisin geçen ay baskın yaptığı hatırlatıldı. Daha önce de farklı medya gruplarından onlarca kişinin gözaltına alındığını belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yunan medyası: Seçimler öncesi medya susturulmak isteniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER