Yunanistan'dan Avrusturya İçişleri Bakanı'nın Atina ziyaretine 'veto'


Yunanistan, Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner'in Atina'yı ziyaret etme talebini 'veto' etti.

Yunanistan'ın Avusturya'nın AB kararlarına rağmen mülteciler konusunda tek taraflı girişimlerine olan öfkesi dinmiyor. Atina, Viyana'ya hafta başında 'protesto nota'sı vermesinin ardından dün de Viyana Büyükelçisi Hrisula Aliferi'yi çekmişti. Bugün ise İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner'in Atina'yı ziyaret talebine ret cevabı verdiği ortaya çıktı.

Diplomatik kaynakların aktardığı bilgiye göre Atina, Avusturya İçişleri Bakanı'na ziyaretin gerçekleşmesi için önceki gün Balkan ülkeleri ile yapılan toplantıda alınan kararların iptal edilmesini istedi.

Atina, gerçekleşen toplantıda alınan kararları düşmanca girişim olarak değerlendiriyor. Viyana'daki toplantının ardından kapatılan Makedonya sınırı ile Yunanistan'da on binden fazla mülteci mahsur kalmıştı. Makedonya, günde 200 kadar mültecinin geçişine izin veriyor.

MÜLTECİLERİN ATİNA'YA TAŞINMASI ASKIYA ALINDI

Bu arada Yunanistan, Atina'dan Makedonya'ya kadar ondan fazla şehirde yığılmalara sebebiyet veren mültecilere yeni ilavelerin olmaması gerekçesiyle Ege Adaları'ndan Atina'ya mülteci taşıyan feribot seferlerine sınırlı sayıda yolcu alınması talimatını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan'dan Avrusturya İçişleri Bakanı'nın Atina... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER