"Yurtta Sulh Konseyi Muamması"

Darbe yapmaya kalkışan ‘Yurtta Sulh Konseyi’ isimli illegal oluşumun sadece ismen var olduğunu belirten savcılık, bu konseyin isim isim kimlerden oluştuğuna dair bir tespitin var olmadığı değerlendirmesi yaptı.



Yeni Asya'da yer alan haber şöyle: 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturmanın gelinen aşamasında “Yurtta Sulh Konseyi”nin ismen var olduğu, darbenin gerçekleşmesi halinde tutuklanan ve ordudan ihraç edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı, YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk’ün Cumhurbaşkanı olmasının planlandığı sonucuna ulaştığı ortaya çıktı. 

Sadece ismen mi var?

TRT’de okunan bildiride geçen “Yurtta Sulh Konseyi” isimli illegal oluşumun arkasında sır perdesi günden güne artıyor. Soruşturmayı yürüten savcılık yetkilileri, kamuoyunun ilk günden bu yana merak ettiği “Yurtta Sulh Konseyi” isimli oluşumun içinde kimlerin olduğu sorusuna yanıt aradı. Savcılık kaynaklarından verilen bilgiye göre, “Yurtta Sulh Konseyi” isimli illegal oluşumun sadece ismen var olduğu, soruşturmanın bu aşamasında bu sözde konseyin isim isim kimlerden oluştuğuna dair bir tespitin var olmadığı açığa çıktı.

Meşruiyet kazandırmaya çalışmışlar

Sözde konsey üyelerinin darbe girişimine meşruiyet kazandırmak amacıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ikna edilmesi yönünde çalıştığını aktaran yetkililer, Akar’ın ikna edilememesi nedeniyle darbeci askerlerin planlarının bozulduğunu söyledi.

Hani herkes biliyordu? 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “asker mi sivil mi kim olduğunu bilmiyor” dedi. Yurtta Sulh Konseyi konusunu daha önceden de değerlendiren Bozdağ “bu konseyin kim oluğunu biz de çok iyi biliyoruz, milletimiz de çok biliyor” demişti. 
<< Önceki Haber "Yurtta Sulh Konseyi Muamması" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER