Yüzde 30’u yok oldu

Moskova yönetiminin Ukrayna'da sürdürdüğü askeri saldırılarda şimdiye kadar ülkedeki elektrik santrallerinin yüzde 30’unun yok olduğu ifade edildi.

SHABER3.COM

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileriyle birlikte baş gösteren enerji krizi Ukrayna'da ise farklı bir şekilde hissediliyor.

Moskova yönetiminin Ukrayna'da sürdürğü askeri saldırılarda şimdiye kadar ülkedeki elektrik santrallerinin yüzde 30’unun yok olduğu ifade edildi.

diken.com.tr'de yer alan habere göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus güçlerinin 10 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda ülkedeki elektrik santrallerinin yüzde 30’unu yok ettiğini söyledi. Zelenski, bunun ülkede büyük çaplı elektrik kesintilerine neden olduğunu söyledi.

Rusya ile 2014’te ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü’nde, 8 Ekim’de bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu. Patlamada, üç kişi hayatını kaybetmişti. Rusya, patlamadan sorumlu tutarak Ukrayna’yı terörizmle suçlamıştı. 10 Ekim’de de Kiev başta olmak üzere birçok Ukrayna şehrinde patlamalar meydana gelmişti. Dün de Kiev’de iki ayrı patlama meydana geldi.

Rus güçleri bugün de Kiev ve diğer büyük şehirlerde enerji tesislerini hedef alan yeni saldırılar düzenledi.

Zelenski, Twitter hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rus güçlerinin saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mesajda, “Rus terörist saldırısı Ukrayna enerji ve kritik altyapıyı hedef alıyor. 10 Ekim’den bu yana, Ukrayna’nın elektrik santrallerinin yüzde 30’u yok edildi ve bu ülke genelinde büyük elektrik kesintilerine neden oldu. Putin rejimiyle müzakereler için yer kalmadı” dedi.
<< Önceki Haber Yüzde 30’u yok oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER