Yüzlerce İranlı asker silahlarıyla birlikte Suriye'de

İranlı yüzlerce asker, kara harekatına katılmak için 10 gün önce silahlarıyla birlikte Suriye’ye gitti.

Yüzlerce İranlı asker silahlarıyla birlikte Suriye'de

Reuters’ın Lübnanlı kaynaklara dayandırdığı haberine göre İranlı yüzlerce asker, kara harekatına katılmak için 10 gün önce silahlarıyla birlikte Suriye’ye gitti.
Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin elinde olan bölgelere düzenlenecek kara operasyonuna Lübnan Hizbullahı’nın da destek vereceğini belirtildi.

Reuters’a konuşan konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar kara operasyonunda Suriye ordusunun da yer alacağını ve Rusya’nın hava desteği vereceğini belirtti. Amaç; Esad’ın muhaliflere karşı kaybettiği yerleri geri almak.

Öte yandan Suriyeli muhaliflerin önde gelen komutanlarından Beşar el Zoubi, Esad’ı destekleyen Rusya’nın Suriye’de hava saldırılarına başlaması nedeniyle dört yıldır devam eden iç savaşın daha da uzayabileceğini belirterek, Arap ülkelerinden uçaksavar silahları istedi.

Esad’a karşı silahlı mücadele yürüten Özgür Suriye Ordusu’na bağlı hareket eden Yarmuk Ordusu komutanı, “Hava saldırıları öncelikle savaşın süresini uzatacak. Sonra ise Suriye halkının savaşını küresel bir savaşa çevirerek radikalliğin yayılmasına neden olacak. Hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Ruslara karşı savaşmak için yabancı savaşçıların ülkeye girmesi için zemin yaratacak” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN: RUSYA SALDIRILARI DURDURSUN

El Arabiya’nın haberine göre ise Suudi Arabistan’ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah el-Muallimi, Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği hava operasyonlarını durdurmasını istedi. Ancak Kremlin bu açıklamayı teyit edemediklerini açıkladı.
<< Önceki Haber Yüzlerce İranlı asker silahlarıyla birlikte Suriye'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER