Zaman Gazetesi'ne kayyım, TBMM Genel Kurulu'nda kınandı


Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Türkiye'nin en fazla satan gazetesine kayyım atanmasına bir tepki de TBMM Genel Kurulu'nda dile getirildi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "AKP Hükümeti muhalif bir çizgide yayın yapan bütün basın kurumlarını susturmaya çalışıyor." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde söz alarak son dönemde birçok basın yayın kuruluşuna yönelik baskıların arttığına dikkat çekti. Baluken, "Bugün de basına yansıyan haberlere göre Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasıyla ilgili bir süreç gelişmiş durumda. Belli ki, AKP Hükümeti kendisinden farklı olan, muhalif bir çizgide yayın yapan bütün basın kurumlarını susturmaya çalışıyor. Biz, siyasi çizgisi ne olursa olsun, ideolojik içeriği ve basınla ilgili yayın ahlakı ne olursa olsun basın kurumlarına yönelik hükümetin veya devletin ortaya koyduğu bu uygulamaları kabul edilemez buluyoruz. Basın özgürlüğüne bir darbe olarak değerlendiriyoruz." dedi.

'İŞADAMLARINA OPERASYON YAPILIYOR, HOLDİNGLERE EL KONULUYOR'

AK Parti hükümetinin neredeyse bütün Türkiye sahasını bir operasyon sahası haline getirdiğini ifade eden Baluken, "Siyasi soykırım operasyonları yapılıyor, belediye başkanları tutuklanıyor. Askeri operasyonda insanlar katlediliyor. İşadamlarına, sermaye gruplarına operasyonlar yapılıyor, holdinglere el konuluyor. Basın kurumlarına operasyon yapılıyor, yayınlar karartılıyor." diye konuştu.

'HEM SARAYI HEM AKP HÜKÜMETİNİ YANLIŞ TUTUMDAN VAZGEÇMEYE ÇAĞIRIYORUM'

Baluken sözlerini şu şekilde sürdürü: "Şimdi bu açıklamayı yaparken yeni bir haber ulaştı elime. Sayın Mirgün Cabas'ın da işine son verilmiş. Gerçekten kınanması gereken bir durum. HDP olarak 7 Haziran'dan beri bir darbe konseptinin ve darbe zihniyetinin iş başında olduğunu söylüyorduk. İşte, bu gelişmeler bizi doğrulayan gelişmeler. Farkı ve muhalif olan bütün kesimleri zorla, elindeki devlet gücüyle susturmaya çalışmak, tasfiye etmeye çalışmak darbenin ta kendisidir. Tam da bu noktada bu darbe anlayışını bir kez daha kınadığımızı burada ifade etmek istiyorum. Basın özgürlüğü ile ilgili hem Saray'ı hem AKP hükümeti bu yanlış tutumdan vazgeçmeye çağırıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Zaman Gazetesi'ne kayyım, TBMM Genel Kurulu'nda kınandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER