Zonguldak Hakimi Karanfil: Olur olmaz herkese vatan haini denmesi suçtur


Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil, olur olmaz herkese vatan haini demenin suç olduğunu, bunun hukuku bilmemekten kaynaklandığını belirtti. Eleştiri ve ifade hürriyetinin darbeciler tarafından hazırlanan 1982 Anayasa'sında bile koruma altına alındığını hatırlattı.

Yargıtay ve Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ifade ve eleştiri özgürlüğü ile vatan haini ifadeleriyle ilgili dikkat çeken paylaşımda bulundu. 'Olur olmaz herkese vatan haini demek suçtur! Hukuku bilememektir!' başlıklı paylaşımda bulunan Hakim Karanfil, "Eleştiri ve ifade hürriyeti, 'darbeciler tarafından hazırlandı' dediğimiz,1982 Anayasa'sında bile 25-26 maddeleri ve TCK 115 ile koruma altına alınmıştır." ifadesini kullandı.

İfade ve eleştiri hürriyeti kapsamında, kişilerin, sadece hoşa giden şeyleri değil, sarsıcı söylemlerde de bulunabileceğini vurgulayan Hakim Karanfil, "Ancak açık hakaret içermeyen her şeyi söyleyip paylaşılabilirler. İfade hürriyeti, Anayasa'nın 25-26 maddesi ile teminatı altındadır. Engellenmesi, TCK 115. maddesi ile 3 yıla kadar hapis cezası ile müeyyidelendirilmiştir." sözlerini kullandı.

1128 aydının imzaladığı bildiriye de dikkat çeken Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: "İçeriğindeki bazı ifadelere katılmasam da 100'lerce aydın ve akademisyen 'bir şey yanlış' diyorsa oturup düşünmek gerekirken, bunları vatan haini saymak, 'vatan hainliğinin' ne olduğunu bilmemektir! 3 yıl boyunca PKK'nın silah stoklamasına göz yumanların yaşanan olaylarda hiç mi suçu yok? Ya Suriye ye dizayn vereyim derken, ülkeyi Ortadoğu bataklığına açık hale getirenler!"

"Doğru işi olan eleştiriden korkmaz" ifadesini kullanan Hakim Karanfil, "Dün konuşan herkese paralel, bugün ise vatan haini deniyor. Esasen bu tip ithamların yersiz kullanılması suç olup ifade hürriyetinin engellenmesi, nefret ve ayrımcılık suçunu oluşturur." beyanında bulundu.

Hakim Karanfil, şu ifadelere de yer verdi: "Bir Kürt olarak, PKK terörünü, İŞİD terörünü, hukuku askıya alan, masum insanlara iftira atan, kul hakkı yiyenleri, insanların yaşama sevincini ellerinden alıp ümitsiz bırakanı, sınav ve mülakatlara hile karıştıranı, koltuk ve paraya tapanları, her türlü insanlık düşmanlarını ve destekçilerini, göz yumanları, bilhassa kötülüğe, hukuksuzluğa alet olanı bile lanetliyorum. Allah'a havale ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak Hakimi Karanfil: Olur olmaz herkese vatan haini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER