"1 Kasım tarihini Erdoğan belirledi, YSK'yı da 'Saray'a taşıyabilir"


HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, bazı illerde seçim sandıklarının taşınması gündemine ilişkin, bu konuyla ilgili YSK'yı baskı altına alma girişimi olduğunu söyledi. Baluken, "1 Kasım seçimlerinin tarihini de önce Erdoğan belirledi sonra YSK onayladı. Şu anda da benzer bir durumu Erdoğan yaratmaya çalışıyor. Demokratik seçim ortamını tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Aslında bu kadar açıktan yürüttüğü bir faaliyet için YSK'yı 'Saray'a da taşıyabilir." dedi.

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, HDP Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Baluken, sandıkların taşınması gündemini değerlendirerek, bu konuyla ilgili YSK'yı baskı altına alma girişiminin olduğunu söyledi. Baluken, "1 Kasım seçimlerinin tarihini de önce Erdoğan belirledi sonra YSK onayladı. Şu anda da benzer bir durumu Erdoğan yaratmaya çalışıyor. Taşımalı oy sistemi adı altında halkın iradesini gasp etmeye çalışıyor. Halkın sandık başına gitmesini engellemeye çalışıyor. Demokratik seçim ortamını tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Aslında bu kadar açıktan yürüttüğü bir faaliyet için YSK'yı 'Saray'a da taşıyabilir. Tek tek sandık ve iller bazında uğraşmasındansa YSK'yı 'Saray'a taşır. Zaten her konuda başkanlık iddiası var. Böylece ortaya konduğu postmodern darbe sürecini de tamamlamış olur." ifadelerini kullandı.

"POSTMODERN AÇIK OY GİZLİ SAYIM DARBESİ"

Sandıkların taşınması talebinin açık bir şekilde 'postmodern açık oy gizli sayım darbesi' olduğunu belirten Baluken, şöyle devam etti: "Bu kadar nettir. Buna karşı bütün Türkiye halklarının gerekli cevabı vereceğini düşünüyoruz. Tabi hem uluslararası gözlemcileri hem ülkedeki sivil toplum örgütlerini diğer bütün siyasi partileri de darbe sürecine karşı demokratik temelde kendi tutumlarını almaya davet ediyoruz."

"ERDOĞAN'IN HEM SENARYOSUNU YAZDIĞI HEM DE YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI BİR FELAKET SENARYOSUYLA, SAVAŞ FİLMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP ile ilgili sözlerini sorması üzerine Baluken, şöyle devam etti: "7 Haziran'dan sonra ne olduğunu bütün dünya biliyor. Bugün yaşanan darbe ve savaş konseptinin Erdoğan başkan olamadığı için, AKP tek başına iktidar olamadığı için devreye konduğunu herkes biliyor. 8 Haziran sabahı itibariyle de hükümet yetkilileri de bunu ifade etmiştir. Yalçın Akdoğan 'bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini çekerler' demişlerdi. Bugün aslında Tayyip Erdoğan'ın hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini yaptığı bir felaket senaryosuyla, savaş filmiyle karşı karşıyayız. Oyuncuları AKP'li yetkililer olabilir ama bu senaryo ve filmin bütün planlaması Erdoğan tarafından devreye kondu."

"1 KASIM'DAN SONRA ARTIK AKP İKTİDARI DÖNEMİ KAPANACAK"

Baluken, şöyle devam etti: "Kendisi seçim öncesinde de tek başına iktidar olamayınca, 400 vekil alamayınca bu işin kaoso yol açacağını defalarca ifade etmişti. O yüzden çok fazla dikkate almaya gerek yok diye düşünüyoruz. 7 Haziran'da tek başına iktidar olamadı ama 1 Kasım'dan sonra artık AKP iktidarı dönemi kapanacak. Şu anda o gündemi değiştirmek istiyor."

"MECLİS BAKANI MECLİS'İN VE MİLLETVEKİLİNİN İTİBARINI AYAKLAR ALTINA ALMIŞ BİR AKP EMİRERİ PRATİĞİ İÇERİSİNDE"

Bir HDP milletvekilinin gözaltına alındığı iddialarını cevaplandıran Baluken, herhangi bir milletvekillerine gözaltı yapılamayacağını söyledi. Baluken, "Böyle bir durum yok. Orada kendini bilmeyen birkaç hadsiz kimlik tespitiyle ilgili bir girişimde bulunmaya çalışmışlar. Bize intikal edince milletvekilimize o hadsizlerin ve o hadsizlere talimat evren savcının kimlik tespitinin yapılarak bize getirilmesini istedik. O işlemi yapanlar hukuk önünde gerekli hesabı verecekler. Meclis Bakanı zaten Meclis'in ve milletvekilinin itibarını ayaklar altına almış bir AKP emireri pratiği içerisinde. Kendisinden herhangi bir beklentimiz yok." eleştirisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber "1 Kasım tarihini Erdoğan belirledi, YSK'yı da 'Saray'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER