12 Eylül'ün son generali uğurlandı


12 Eylül 1980 askeri darbesinin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Darbe döneminde başbakan olan Bülent Ulusu, "İki sene kuvvet komutanlığını birlikte yaptık. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı." dedi.

Darbe dönemiyle ilgili açılan ve sanıkları arasında eski Genel Kurmay Başkanı Kenan Evren'in de bulunduğu 12 Eylül davasının yaşayan son sanığı Şahinkaya için sabah saatlerinde 1. Ordu Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi. Basına kapalı gerçekleştirilen törenin ardından Şahinkaya'nın cenazesi Selimiye Camii'ne getirildi. Şahinkaya ailesi de tören için cami avlusunda kendilerine ayrılan bölüme geçti. Şahinkaya'nın eşi Sema Şahinkaya taziyeleri kabul etti.

Cenazeye aile yakınları ile birlikte eski Başbakanlardan Bülent Ulusu, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Eski Milli Savunma Bakanlarından Nevzat Ayaz ile emekli ve muvazzaf askerler katıldı.

Taziyelerin ardından kılınan öğle namazının ardından cenaze namazına geçildi. İmam, dua ederek cemaatten Şahinkaya için helallik istedi. Kılınan cenaze namazının ardından Şahinkaya'nın cenazesi askeri manga tarafından top arabasına taşındı. Şahinkaya'nın cenazesi top arabasıyla 1.Ordu Komutanlığı'na götürüldü. Şahinkaya ailesi de bir süre top arabasının ardından yürüdü.

BÜLENT ULUSU: ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIMDI

12 Eylül darbe döneminin kuvvet komutanıyken başbakan olan Bülent Ulusu, Şahinkaya için rahmet dilediğini söyledi. Ulusu, "Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Allah gani gani rahmet eylesin! İki sene kuvvet komutanlığını beraber yaptık. Zaman zaman görüşüyorduk." şeklinde konuştu.

Şahinkaya'yı tanıyanlardan biri olan emekli Albay Nurettin Ersoy da Şahinkaya'nın son zamanlarına kadar sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yakın bir zamanda birlikte seyahate çıkmayı planladıklarını ancak Şahinkaya'nın bu seyahate çıkamayacağını kendisine söylediğini anlattı.

Tören katılan ve Şahinkaya'nın emir astsubayı olduğunu söyleyen Emekli Hava Astsubay Ertuğrul Aslan, Şahinkaya ile birlikte uzun süre çalıştığını ve kendisiyle çalışmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.

CİHAN
<< Önceki Haber 12 Eylül'ün son generali uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER