12 hayırsever böyle tutuklandı

Sulh Ceza Hakimi Üzeyir Başak, avukatları polis zoruyla duruşma salonundan attı. Avukatsız sorgulanan 12 hayırsever tutuklandı. Adliyeden çıkartılan zanlıların yakınlarından bazıları alkışlarla destek verirken, bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Nefret operasyonu - Tekirdağ

Tekirdağ'da öğretmen ve hayırseverlere yönelik operasyonda skandal sorgu krizi yaşandı. Gözaltına alınan 20 kişiden 12'si tutuklama, 3'ü ise adli kontrol talebiyle pazartesi öğleden sonra Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi. İlk iki kişinin sorgusunda bulunan avukatlar, daha sonra Çorlu Adliyesi'nde Hakim Üzeyir Başak'ın talimatıyla duruşmadan hukuka aykırı bir şekilde çıkartıldı.

POLİS ZORUYLA ATTIRDI

Sulh Ceza Hâkimi Üzeyir Başak, sorgudan çıkardığı savunma avukatlarını hiçbir hukuki gerekçe göstermeden duruşma salonundan da polis zoruyla attırdı. Mahkeme salonunun kapısına çevik kuvvet bariyeri ile polisleri dizdi, avukatlar sorgu boyunca salona yaklaştırılmadı.

BARO AVUKATLARINDAN TEPKİ

Hakim, avukatsız sorgu yapılamayacağı için Tekirdağ Barosu'ndan avukat çağırttı. Gelen avukatların çoğu, gözaltındakilerin avukatları olduğu için yasal olarak sorguya giremeyeceklerini beyan ederek adliyeden ayrıldı. Hakim Başak, bu kez de sorguya avukatlar olmaksızın başladı.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Gözaltındaki isimlerden 6'sı avukatları olmadan savunma yaptı. Ancak iki baro avukatı 6 kişinin sorgusuna girdi. 6'sının sorgusu avukatı olmadan yapılan 12 kişi tutuklandı. Avukatlar, duruşma salonuna girmelerine hukuksuz şekilde engel olan polisler ve savunma hakkını ihlal eden hakim hakkında suç duyurusu yaptı. 

Aralarında özel okul müdürleri ve öğretmenlerinin de bulunduğu 20 kişi iki grup halinde birer gün arayla adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan H.T., M.G., B.K., M.S., Z.E., A.Ö., O.O., İ.Ş., O.H., A.A., H.E., T.K., tutuklandı. Diğer 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliyeden çıkartılan zanlıların yakınlarından bazıları alkışlarla destek verirken, bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.

<< Önceki Haber 12 hayırsever böyle tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER