12 yaşında milli takıma çağrıldı


Mardin'de masa tenisi sporcusu 12 yaşındaki Simge İnal, milli takıma çağrıldı. 2. Lig'de oynayan ve elde ettiği başarılar ardından U21 Türk Milli Takımı'na çağrılan 12 yaşındaki Simge İnal, geçtiğimiz hafta Balkan Şampiyonası'nda milli takım forması altında mücadele verdi.

Takım halinde Balkan beşincisi olan millilerden İnal, Balkanların en küçük sporcusu unvanıyla yarışmalara katılan ilk milli sporcu oldu.

Çalışmalarına aralıksız devam eden Simge İnal, hedefi önce Avrupa Şampiyonası'na sonra da olimpiyatlara katılmak için gün sayıyor.

MİLLİ FORMAYI GİYMEK BENİM İÇİN ŞEREFTİR

12 yaşındaki Simge İnal, 5 yaşından itibaren masa tenisi oynadığını belirterek, Mardin'den milli takıma seçilen ilk sporcu olduğundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Başarılı olmak için sürekli çalışmak gerektiğini belirten İnal, "Beş yıldır masa tenisi oynuyorum. İnançla mücadele ettim. Hocam sayesinde çok başarılar kazandım. Sonunda da milli sporcu oldum. Bu benim için gurur verici bir durum. Çok mutlu oldum haberi alınca. Hocama da çok teşekkür ederim. Beni yetiştirdi buraya kadar getirdi. Şimdi milli oldum bundan sonraki hedefim Avrupa şampiyonasında derece yapmaktır. Avrupa'da Türk milli takımın formasını giymek ve bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum." dedi

HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAZ

Genç Yıldızlar Masa Tenisi Milli Takım Antrenörü İzzettin Atasever, Mardin'de keşfedilmeyi bekleyen binlerce öğrenci bulunduğunu söyledi.

Atasever, "Simge 5 yaşında masa tenisi ile tanıştı. Şu an 12 yaşında ve milli takıma çağrıldı. Sporcumuz U21 Balkan Milli Takımı'nda milli formayı giyerek maçlara çıktı. Kendisinden yaşça büyük ablaları ile mücadele etti. Balkanların en küçük sporcusu unvanıyla yarıştı. Milli takımımız takım halinde Balkan beşincisi oldu. Kendisi orada 3 karşılaşmayı da kazandı. Kendinden yaşça sporcuları yenme başarısı gösterdi. Gayet iyi bir alt yapımız var. Birçok yerden destek bekliyoruz. Simge, Mardin tarihinin ilk milli sporcusu olması bizim için büyük bir gururdur. Mardin masa tenisi geleceği adına umut verici ve büyük bir olaydır. 2. ligde oynuyor. Hedefimiz olimpiyatlara oyuncu göndermektir. Bunu da Simge ile başarmak istiyoruz." şeklinde konuştu

CİHAN
<< Önceki Haber 12 yaşında milli takıma çağrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER