17 Aralık polislerine tutuklama kararı

Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk dosyasında görev aldıkları için gözaltına alınan ve mahkeme tarafından serbest bırakılan polislerden 6’sı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararını polisleri 6 gün önce serbest bırakan hakimlik verdi.

17 Aralık polislerine tutuklama kararı

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında hiçbir delil göremediğini belirterek dosyayı kapatan savcı Ekrem Aydıner, polislere yönelik soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve eski Başkomiser Mehmet Akif Üner’in de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 11 Aralık’ta tüm polisleri serbest bırakmıştı. Savcı Aydıner, eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve eski Başkomiser Mehmet Akif Üner’in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında itirazda bulundu. 

Aynı hakimlik, bu kez 6 isim hakkında 6 gün sonra yakalama kararı verdi.

Dosyaya, 11 Aralık’ta, nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin asıl hakimi izinli olduğu için İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimi’nin baktığı belirtildi. Bu nedenle itirazı da İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği adına yine aynı hakim değerlendirdi.    
   
YASİN TOPÇU: EVDEYİM VALİZİMİ HAZIRLIYORUM

Kararın ardından Twitter'dan durumu değerlendiren Dönemin Emniyet Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, 'Hakkımda tutuklama kararı çıkmış. 17 Aralık yıldönümünde normaldir.Yeter ki Ebru Hanımın çocuğunun psikolojisi bozulmasın. Bizim çocuklar ağaç kovuğundan çıktılar sanki. Beni yakalamak üzere görevlendirilen polis arkadaşlar. Panik yapmayın. Bir yere gittiğim yok. Evdeyim. Valizimi hazırlıyorum. 
ADRESİM AYNI... Güzel insanlar. Hakkınızı helal edin. Sizleri mahcup edecek hiçbir şey yapmadık. Devlete millete küsmek, darılmak, gücenmek, üzülmek yok. Ben " Bir yere kaçmıyorum " diyorum. Onlar " kaçma şüphesi var" diyorlar. İnsafınız kurusun. Varsa tabi'' dedi.

AVUKAT ERDOĞAN: BÖYLE BİR KARAR BİZE BİLDİRİLMİYOR

Topçu'nun avukatı Murat Erdoğan'sa kararın kendilerine tebliğinden önce medyaya servis edildiğini belirterek ''Müvekkil Yasin Topçu hakkında yakalama kararı çıktığına dair iddialar, sorularımız üzerine tüm adli makamlarca yalanlandı.  Eğer böyle bir karar varsa ve medyaya servis edilip de müdafiler yanıltılıyorsa,17 Aralık yıldönümünde bir hukuksuzluk daha tescillenmiş olur.'' dedi

'ZARRAB'IN ÖNÜNE YATMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

Yakalama verilen isimlerden Mehmet Akif Üner, yolsuzluk operasyonlarından sonra polislere yönelik ilk operasyonda da gözaltına alınmıştı. Sağlık kontrolü çıkışında, ‘Reza Zarrab Sarraf soytarısına darbe yapan büronun amiriyim’ şeklindeki ifadesiyle gündeme gelmişti. Üner, geçtiğimiz hafta gözaltına alındığında yine sağlık kontrolü sırasında ‘Rıza Sarraf’ın önüne yatmayacağız’ demişti.  



Üner: Reza Zarrab'ın önüne yatmayacağız | Samanyolu Haber
<< Önceki Haber 17 Aralık polislerine tutuklama kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER