18 Mart Şehitleri Kırşehir'de törenlerle anıldı


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü nedeniyle, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Vekili Yrb. Muzaffer Canbal, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il yöneticileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Şentürk, Şehitlik Şeref Defteri'ne yazdığı yazısında "Sizlerin vatan sevgisi imandandır inancıyla şahadete giden yolda gösterdiğiniz azim ve cesaretiniz yeni nesillerin yüreğinin her zerresine nakşedilmiş, fikir olup akıllarına kazınmış, iman olup kalplerimize dolmuştur. Bugün, milletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz, kahraman bir milletin evlatları olarak gönüllerimizdeki mutena yerlerini almışlardır" ifadelerine yer verdi.

Yüzbaşı Murat Atar ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Bugün, dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların, üç kıtayı Türk Yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün yurdumuzun semalarında, denizlerinde, Malazgirt'te, Niğbolu'da, Kosova'da, Kafkasya, Çanakkale, Sarıkamış, Kocatepe, Kore'de, Kıbrıs'ta, Cizre'de, Sur'da, İdil'de dağbaşında, bir sokakta ya da bir köyde şehit olanların günüdür. Bugün, ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah'a kavuştuğu gündür. Mukaddes Vatan toprakları için canlarını seve seve feda ederek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi sarsılmaz imanlarına ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmışlardır." şeklinde konuştu.

Buradaki tören, şehitlerimizin ruhuna dua okunması ve şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Şehitlikteki törenin ardından, Vali Necati Şentürk ve il protokolü Kırşehir merkezindeki Cacabey Meydanında 'Şehit Aileler ve Gönüllü Gençler' projesi kapsamında düzenlenen 'Şehitlerimize Minnet' sergisini gezdiler. CİHAN
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Kırşehir'de törenlerle anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER