İzmir’de büyük orman yangını: 9 uçakla müdahale ediliyor

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınında bölgeye uçak ve helikopter takviyesi yapıldı. Yangına müdahale için uçak sayısı 9'a, helikopter sayısı ise 20'ye yükseltildi. Yangınının dumanları 250 kilometre uzaklıktaki Bodrum’a ulaştı. Öğleden sonra dumanların etkisiyle ilçede gündüz, gece gibi oldu.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan yangının sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırıldı.


BÖLGEYE UÇAK VE HELİKOPTER TAKVİYESİ

Yangın söndürme çalışmalarına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3’ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personelin katıldığı öğrenildi.

Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.



DUMANLAR BODRUM'A ULAŞTI

Orman yangınının dumanları kuzeyden esen şiddetli rüzgarın etkisi ile 250 kilometre uzaklıktaki Muğla Bodrum'a ulaştı.

Öğleden sonra, dumanların etkisi ile kentte gündüz, gece gibi oldu. Vatandaşların birçoğu bölgede yangın olduğunu düşünerek bilgi almaya çalıştı.



BİR YANGIN DA BOLU İLE ANKARA ARASINDA

Bolu’nun Gerede ilçesi ile Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi arasındaki yakın mesafedeki Zeyneller, Şahinler ve Avşar yaylalarının bulunduğu alanda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 helikopter havadan, 9 arazöz, 2 dozer, 2 greyder ve 2 su ikmal aracı da yangına karadan müdahale ediyor. Çalışmalarda 380 personel görev alırken, bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Gerede merkezden de görülebiliyor.




ADANA YANGINI KONTROL ALTINDA

Adana’nın Kozan ilçesi Kalkumaç Mahallesi’nde saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangını, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Adana’nın Kozan ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir’in Menderes ilçesi ve Bolu’nun Gerede ilçesindeki yangınları kontrol altına almak için ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız sürüyor” denildi.
<< Önceki Haber İzmir’de büyük orman yangını: 9 uçakla müdahale ediliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER