25 bin kişi, sessiz yürüyüşle Cumhuriyet'i kutladı


Bursa Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet'in 92. yıl dönümünde tarihi görüntülere ev sahipliği yaptı. Terör kurbanı şehitler ve canlar için gece yaklaşık 25 bin kişi omuz omuza sessiz bir şekilde yürüyerek, dünyaya barış mesajları verdi.

Bursalılar, Cumhuriyet Bayramı sevincini Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda düzenlenen sessiz yürüyüşe katılarak hep birlikte yaşadı. Nilüfer Belediyesi'nin 'Benim Cumhuriyetim, Cumhuriyet Benim' sloganıyla düzenlediği yürüyüşe her yaştan insan ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında yer aldığı on binlerce kişi Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadı. Yürüyüşe Üsküp'ten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in daveti ile gelen Makedonya Atatürkçüler Derneği Başkanı Halil Abdullah ve dernek üyeleri de katıldı.

Herkes ellerinde Türk bayrakları omuz omuza, el ele vererek Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda Hastane alanına doğru yürüdü. Bu yıl yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren şehitler ve canlar için "sessiz" olarak gerçekleştirilen yürüyüşte Nilüfer'den tüm dünyaya barış mesajları yükseldi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte sahneye çıkarak Cumhuriyet Bayramı konuşmasını yaptı. Bozbey, en büyük bayramı hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti ve ardından Paul Eluard'ın "Özgürlük" şiirini okudu. Bozbey, alanı dolduran on binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmasında Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu ülke için şehit olan, can verenleri andı. Gönüllerdeki ülkeye ulaşmanın çok yakın olduğunu vurgulayan Bozbey, "İşte buradaki binlerle ve gönlü bizimle olanlarla özlediğimiz ülke çok yakın. Sizlerle güçlüyüz, sizlerle varız, sizlerle yaparız. Eminim o ülkenin temellerine sahip çıkarız. Kutlu olsun en büyük bayramımız, kutlu olsun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız." dedi.

FAHİR ATAKOĞLU'NDAN KONSER

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu da verdiği konserle anlam kattı. Şef Hakan Aksoy yönetimindeki Orkestra eşliğinde sahneye çıkan Fahir Atakoğlu açılışı Anadolu isimli eseriyle yaptı. Müziğiyle herkese unutulmaz duygular yaşatan Atakoğlu, konser arasında yaptığı konuşmada herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı ve bu anlamlı günde böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 'Benim Cumhuriyetim, Cumhuriyet Benim' yazılı alev gösterisiyle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber 25 bin kişi, sessiz yürüyüşle Cumhuriyet'i kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER