27 sanıktan 13'ünün firari olduğu IŞİD üyeliği davası başladı


Ankara'da terör örgütü IŞİD üyesi ve yöneticisi olduğu iddiası ile 13'ü firari 27 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan Selim P. ve Şafak G.'nin tahliyesine karar verdi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Şafak G., Selahaddin B., Selim P. ile tutuksuz sanıklar Esra P., Uğur Ç. ve Ali İ. katıldı.

Tutuklu sanıklardan Şafak G., Suriye'ye Ankara'da kitabevi işleten Kamil N.'nin aracılığı ile geçmek için gittiği bilgisini verdi. G., Suriye'ye yaşamak içim gitmek istediğini söyledi. Ankara'dan çıkarken Gölbaşı'ndan polis çevirmesi ile yakalandığını belirten G., terör örgütü IŞİD'in faaliyetlerini lanetlediğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Selahaddin B. ise Ankara Ulus'ta esnaflık yaptığını ve dükkânı ile ilgili birkaç kez IŞİD faaliyeti yapıldığı gerekçesi nedeniyle ihbar yapıldığını söyledi. Sanıklarla hiçbir irtibatı olmadığını ileri süren B., beraatını istedi.

Mahkeme başkanının, firari sanıklardan İlhamı B. ile telefon konuşmasının iddianamede yer aldığını hatırlatması üzerine B., "O telefon numarası bana ait değil. Ben o kişi ile konuşmadım." dedi.

Diğer tutuklu sanık Selim P., telefonculuk işe ile uğraştığını, sanıkların çoğunu esnaf olduğunu için tanıdığını vurguladı. Babası ile yaşadığı tartışma sonrası eşi ve çocuklarını alarak arkadaşlarının yanına gittiğini anlatan P., "Arkadaşlarımın evine gidince babam IŞİD'e katıldığım iddiası ile ihbarda bulundu. Ben hiç Suriye'ye geçmedim." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan Uğur Ç., Suriye'ye dinini rahat yaşamak için gittiğini, savaşmak için gitmediğini dile getirdi. IŞİD saflarına katılmadığını vurgulayan Ç., ortamı görünce kaçarak Türkiye'ye döndüğünü anlattı.

Diğer sanık Ali İ., TIR şoförlüğü yaptığını, diğer sanıkları esnaf olduğu için tanıdığını savundu. Tutuklu sanıklardan Selim P.'nin eşi Esra P. de eşinin beyanları ile aynı yönde savunma yaptı.

Avukatların taleplerinin ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan Selim P. ve Şafak G.'nin tahliyesine karar verdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca İlhamı B. ile telefon görüşmesi olduğu ileri sürülen sanık Selahaddin B.'nin ses analizinin yapılması için talimat yazılmasına karar verdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca 8 sanığa tebligat ulaşıp ulaşmadığının araştırılıp tekrar tebligat yapılmasına karar verdi.

İddianamede 'terör örgütü üyeliği' ile suçlanan sanıklar hakkında 5'er yıldan 10'ar yıla, 'terör örgütü yöneticiliği' ile suçlanan sanıklar hakkında ise 15'er yıldan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor. Dosya kapsamında 13 sanık ise firari bulunuyor.

Örgüt üyeliği suçlaması yöneltilen şüpheliler şunları: Şafak G., Yusuf C., Uğur G., Kamil N., Kadir A., Ali İ., Aykut B., Selami S., İbrahim D., Selim P., Rıtvan G., Mahmut K., Bülent S., Nurgül S., Esra P., Yasemin C., Uğur Ç., Uğur M., Selahaddin B., Erhan K., Mustafa M., Sedat Y., Oğuzhan Emre A., Fatih F. ve Şinasi K.

Şüphelilerden Mustafa D. ve İlhami B.'ye ise örgüt yöneticiliği suçlaması yöneltildi.
CİHAN
<< Önceki Haber 27 sanıktan 13'ünün firari olduğu IŞİD üyeliği davası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER