3 yaşındaki çocuğa kimyasal atılması olayında 120 kamera çalışmıyormuş


Ataşehir'de bir restorantta çocuk oyun alanına giren bir kişi, iddialara göre meyvesuyu kutusu ile çocukların üzerine kimyasal bir sıvı attı. 3 yaşındaki Y.K. isimli çocuğun bir gözünün kör olmasına neden olan saldırganı yakalamak için soruşturma başlatıldı. Olay nedeniyle araştırma yapan polis, restoranttaki 120 kameranın çalışmadığını tespit etti.

Ataşehir'de bir restorantta 17 Ekim 2015 tarihinde çocuk bakıcısı kadın, 3 yaşındaki Y.K. isimli çocuğu ağlar halde bulunca gözüne birşey kaçtığı düşüncesiyle çocuğun yüzünü yıkadı. Ancak bakıcı kadın, çocuk ağlamaya devam edince avukat olan annesi Işıl Güven'e bilgi verildi. Hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki Y.K.'nın bir gözünün kör olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı, diğer gözünün de yüzde 30 görme kaybına uğradığı belirlendi. Muayene eden doktor, çocuğun yüzünde, gözünde ve üzerinde kimyasal izleri buldu. Olay, polise bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, restorantta güvenlik kamera kayıtlarını incelemek istedi. Ancak olay sırasında restorantta ait 120 kameranın da bakımda olduğu için çalışmadığı bilgisini aldı. Bunun üzerine bakıcı kadının ifadesine başvuruldu. Ancak olay yerinde olmadığını söyleyince son çare olarak oyun alanındaki çocukların bilgisine başvuruldu. 6-7 yaşlarındaki bir çocuğun ifadesine göre elinde meyve suyu kutusu olan bir kişi içeri girdi ve kutudaki sıvıyı çocukların üzerine atarak kaçtı.

Bu bilgilerin ardından polis, çocuğun annesi avukat Işıl Güven'in ifadesine başvurdu. Güven'in, husumette olduğu herhangi bir kişi olmadığını söylemesi üzerine polis, yaklaşık bir ay önce mahkeme kararı ile boşandıkları eşi Cenk K.'ya da ulaştı. Baba Cenk K. da hiç kimse ile husumet içinde olmadığını söyledi.

Alınan bu ifadelerin ardından polis, avukat Işıl Güven'in davalarına girdiği dosyaları da incelemeye aldı. Güven'in fark etmediği ancak kendisine husumet duyabilecek kişi ya da kişiler olup olmadığını belirlemeye çalışan polis, bir yandan da restorantın çevresindeki yol ve sokaklar üzerindeki güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 3 yaşındaki çocuğa kimyasal atılması olayında 120... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER