62 ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlünün sergisi açıldı


Türkiye genelindeki 62 farklı ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların el emekleri ile oluşturduğu ürünleri, özel çarşıda sergiye çıktı.

Türkiye genelinde 62 farklı ceza infaz kurumunda kalan hükümlülerce üretilen; dokuma, tekstil, deri işlemesi, gümüş ve bakır işlemesi, çini ve mermer işlemesi, süs eşyası, sedef kakma gibi elişi ürünleri ile çeşitli gıda maddelerinin tanıtımı ve satışı yapılan sergi bir törenle açıldı. Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sergide, hükümlü ve tutukluların el emekleriyle yaptığı ürünler satıla sunuldu. 117 standın yer aldığı sergi alanı 5 Nisan'a kadar açık kalacak.

Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, hükümlü ve tutukluların iş yurtlarında ürettikleri ürünlerin tanıtım ve satışı amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ürün ve el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Hükümlü ve tutukluların topluma yararlı bir birey olması ve yeniden topluma kazandırılması için fikri üzerine bu tür çalışma başlatıldığını ifade eden Bağcı, üreten bireylerin suçtan uzak duracağını ifade etti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise çağdaş ceza infaz sistemlerinin hepsinin ortak amacının kişiyi daha donanımlı bir şekilde sosyal, psikolojik ve sosyal hayata daha hazır bir şekilde topluma kavuşturmak olduğunu kaydetti.

"KALKINMANIN ŞARTI ÜRETMEKTEN GEÇİYOR"

Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar da açılışı yapılan bu fuarın Antalya, Türkiye ve ceza evinde topluma kazandırılmaya çalışılmış hükümlüler için hayırlı olmasını temenni etti. Kalkınmanın şartının üretmek olduğunu savunan Uçar, "Ülkemiz her anlamda gelişiyor. Canımızı sıkan çevremizde yaşanan terör olayları maalesef bu toprakların bin yıldan bu yana topraklarımızın değişmeyen kaderi. Amacımız adalet içerisinde kardeşlik içerisinde yaşamak hem kendimize hemde bütün insanlığa hizmet etmek." dedi.

Açılış töreninin kapanış konuşmasını yapan Antalya Valisi Muammer Türker de eğitimin ömür boyu devam eden bir hayati gerçek olduğunu belirtti. Vali Türker, cezaevlerinde bulunan vatandaşların topluma kazandırılması için hareket edilmesi gerektiğini, bu insanların yok farz edilemeyeceğini açıkladı.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimini, törene katılan protokol üyeleri gerçekleştirdi. Tek tek stantları gezen protokol üyeleri, ceza infaz kurumlarının yaptıkları el işi ürünleri yakından inceledi.

Öte yandan 5 Nisan'a kadar açık kalacak sergiyi geçen yıl, 100 bin kişi ziyaret etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber 62 ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlünün sergisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER