8 asırlık sudan koyun geçirme yarışması şehitlere saygı için iptal edildi


'Çobanların Kırkpınarı' olarak adlandırılan Denizli'nin Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi'nde 8 asırlık sudan koyun geçirme yarışması, bu yıl terör olaylarından dolayı şehitlere saygı gereği iptal edildi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçelerinde 8 asırlık gelenek olan "Sudan Koyun Geçirme" ve "Bağbozumu Kültür Festivali"nin, ülke genelinde yaşanan terör olayları ve şehitlere duyulan saygıdan dolayı iptal edildiğini bildirdi.

Başkan Akcan, "Çal dışında yaşayan hemşehrilerimizi biraraya getirmek, üzümümüzü tanıtmak için her yıl festival düzenliyoruz. İlçemizin tanıtımını yapmak için büyük hazırlıklar yaptık. 22-23 Ağustos tarihlerinde yapacak olduğumuz 8 asırlık sudan koyun geçirme yarışmamız ve 4-5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Bağbozumu Kültür Festivali'ni ülkemizin milli birlik ve beraberliğini, bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin yapmış olduğu terör olaylarında şehit düşen asker polis ve vatandaşlarımıza olan hürmet ve saygımızdan dolayı iptal etme kararı aldık." dedi.

20 Temmuz'dan bugüne her gün PKK terörüne şehitler verdiğini belirten Akçan, "Askerimiz ve polisimiz hunharca şehit edilirken eğlence yaparak festival yapmamız bize yakışmazdı. Bu nedenle festival programımızı tamamen değiştirdik. Bizlerin evlerimizde rahat uyumamızı, güvenlik içinde, huzur için yaşamamızı sağlayan ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden kahraman askerlerimiz ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 8 asırlık sudan koyun geçirme yarışması şehitlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER