AA Gent, tarihinde ilk kez şampiyon oldu


Stat: Ghelamco Arena
Hakemler: Joeri Van de Velde, Karel de Rocker, Jeroen Walschap, Tom Dens, Johan Verbist, Laurent Colemonts
AA Gent: Vandenbussche, Siskovski, Rafinha, Vitas, Van Der Bruggen, Hajradinovic, Poletanovic, Raman, Pedersen, Pollet.
Standard Liège: Thuram, De Camargo, Scholz, De Sart, Dussaut, Enoh, Trebel, Andrade, Carcela, Arslanagic en Mujangi Bia
Gol: Dk. 18 Sven Kums, Dk.50 Neto (P) (AA Gent)
Sarı kartlar: Dk. 19 Dino Arslangic (Standard Liège), Dk. 36 Rami Gershon (AA Gent)

Play-Off puan durumu

1- AA Gent 49
2- Club Brugge 44
3- Anderlecht 43
4- Standard Liège 37
5- Sporting Charleroi 36
6- Kortrijk 34

Bugün Belçika Ligi'nde tarihi bir gün yaşandı. AA Gent takımı, Standard Liège takımını 2-0 mağlup ettiği maç sonrası tarihinde ilk kez Belçika Jupiler Pro Futbol Ligi 2014-2015 sezonunun şampiyonu oldu. AA Gent, tarihinde ilk kez şampiyonluğu kazandı. Play-off'larda en yakın takipçisi Anderlecht'in önünde lider giden AA Gent, evinde Standard Liège takımını 2-0 mağlup etti.

Ghelamco Arena'da oynanan ve ilk yarısı da ev sahibi takımın 1-0'lik üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada şampiyonun golleri 18. dakikada Sven Kums, 50. dakikada penaltıyla Neto'dan geldi. Bu sonuçla AA Gent, play off'larda 49 puanla şampiyon tamamlarken, Anderlecht 45 puanla 2. sırada kapattı.

Jupiler Pro Futbol Liginde oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı: Kortrijk 2-2 Anderlecht, Sporting Charleroi 2-3 Club Brugge.

Jupiler Pro Futbol Ligi gol kralı Anderlecht'li Mitrovic

Anderlecht'in forveti Aleksandar Mitrovic, gol krallığında ilk sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Mitrovic 18 golle Belçika Jupiler Pro Futbol Liginin gol kralı olurken, Waasland-Beveren takımının oyuncusu Renaud Emond da 14 golle gol krallığında ikinci sırada yer aldı.

AA Gent takımı tarihçesi

1864 yılında kurulan AA Gent kulübü, Belçika'nın en köklü spor kulüplerinden biri haline getirmiştir. AA Gent, Belçika Futbol Federasyonu'nun kurucu takımlarındandır ve Gent şehrinin atletizm ve hokey sporlarını barındıran bir spor kulübü. 1989-90 sezonundan beri Jupiler Pro Lig 'de mücadele eden AA Gent 2014-2015 futbol sezonunda Standard Liège takımını play off'larda yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. De Buffalo's lakabını taşıyan külüp, yani "Bufalolar" 1900'lerin başında Wild West Sirki ile gelen Buffalo Bill 'in şehri ziyaretinden gelmektedir. CİHAN
<< Önceki Haber AA Gent, tarihinde ilk kez şampiyon oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER