AB Konseyi Başkanı'ndan Davutoğlu'na 'temel özgürlükleri güçlendir' çağrısı


Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir mektup gönderdi ve partisinin seçimlerdeki başarısı dolayısıyla kendisini kutladı.

Seçimlerin, medyaya baskıların arttığı ve güvenlik ortamının zorlaştığı bir dönemde yapıldığına dikkat çeken Tusk, buna rağmen seçmenlerin farklı alternatifler arasında tercih yapma imkanı bulmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Katılım oranının yüksekliğinin de Türk halkının demokratik hayata aktif katılımının göstergesi olduğunu kaydetti.

Davutoğlu'nun ve kuracağı hükümetin güven tazelediğine dikkat çeken Donald Tusk, "Bundan yola çıkarak artık toplumda güven inşa edilmesi, hukukun üstünlüğünün ve temel hakların güçlendirilmesi ve siyasi muhalefetle yapıcı temasın kurulması için her türlü çabanın gösterileceğine inanıyorum. Ayrıca Kürt barış sürecine mümkün olduğu kadar yakın bir gelecekte devam edileceğini ve geçtiğimiz yaza kadar kat edilen gelişmenin üzerine katkı yapılacağını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Mülteci ve göç krizinde işbirliğinin ve AB'ye katılım süreci de dahil ikili ilişkilerin geliştirilmesi için Davutoğlu ile tekrar görüşmeyi dört gözle beklediğini ifade eden Tusk, "AB, bu süreçte sizi desteklemeye hazır. Umuyorum ki Türkiye'nin AB ile bu konularda yapıcı ve uzakgörüşlü bir ruhla ilişkiye geçmeye hazır olduğuna dair sizin tarafınızda güçlü ve açık bir işaret alabiliriz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber AB Konseyi Başkanı'ndan Davutoğlu'na 'temel özgürlükleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER