ABD'den "haksız karar veren" yabancı hâkim ve savcılara yaptırım

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, Venezuela'nın devlet petrol şirketi PDVSA'nın Amerikalı iştiraki Citgo'nun 6 ABD'li yetkilisini, "haksız şekilde yargıladıkları" gerekçesiyle Venezuelalı yargıç ve savcıyı yaptırım listesine aldı.

SHABER3.COM

ABD Hazine Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, Venezuelalı yargıç Lorena Carolina Cornielles Ruiz ve savcı Ramon Antonio Torres Espinoza'nın 6 ABD'li yetkilinin "haksız bir şekilde yargılanmasına ve cezalandırılmasına başkanlık ettikleri" gerekçesiyle yaptırım listesine eklendiği belirtildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise "Bu altı ABD'linin haksızca cezalandırılması, yolsuzluğun ve gücün kötüye kullanımının Venezuela kurumlarına nasıl derin bir şekilde işlemiş olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

BAKANDAN KARARLILIK MESAJI

Bakan, "ABD, vatandaşlarını korumakta ve gayrimeşru Maduro rejiminin Venezuela'da iktidarı gasp etmesine katkıda bulunanları hedef almakta kararlı." şeklinde konuştu.

Euronews'in haberine göre Houston merkezli Citgo'nun 6 yöneticisi 2017'de toplantı için ülkeye çağrılmış ve yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Citgo'nun 6 yöneticisinden birinin ABD vatandaşı olduğu kaydedildi.
<< Önceki Haber ABD'den "haksız karar veren" yabancı hâkim ve savcılara... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER