Abdülhamit Bilici: Medya susarsa Türkiye karanlığa gömülür!


Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, attığı tweet nedeniyle Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında verilen yakalama kararına tepki gösterdi. "Medya susarsa Türkiye karanlığa gömülür." diyen Bilici, "Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Türkiye asla kararmayacak. Türkiye asla Baas rejimlerine ya da otoriter rejimlere dönmeyecek ve demokrasi yolunda ilerleyecek." ifadelerini kullandı.

Polislerin gözaltına almak için geldiği Zaman gazetesi binasında kameraların karşısına geçen Abdülhamit Bilici, şöyle konuştu: "Türkiye'nin hukuk devleti olmasını beklerken maalesef bir guguk devleti olma yolunda ilerliyoruz. Bütün bu yaşadıklarımızı Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in başına gelenler değil, Hasan Cemal'e açılan soruşturma, Sezen Aksu'ya açılan soruşturma, Ahmet Altan'a açılan soruşturma, şehit yakınlarına açılan soruşturma ve Türkiye'de konuşan herkese yapılan baskıları demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, evrensel değerlere asla yakıştırmıyoruz. Bir meslektaşım bütün bunları nasıl karşıladığımı sordu, ben de, 'sadece gülüyorum' demiştim. Sadece gülerek bunlara cevap verelim diyorum. Bunlar Türkiye'ye yakışmıyor, demokrasimize yakışmıyor. Türkiye'yi demokrasi liginin dışına itiyor. Hep birlikte bunların üstesinden geleceğiz. Buna hiçbir şüphemiz yok. Sadece Türkiye'ye, milletimize olanlara üzülüyoruz.

'MEDYA SUSARSA TÜRKİYE KARANLIĞA GÖMÜLÜR'

Gözaltına alma ve tutuklama kararı seçime 3 hafta kala yapılıyor. Dün Digitürk platformu özgür medyanın önemli kanallarını susturmak için adım attı. Tüm Türkiye ortaklaşa buna tepki verdi. Bugün bir gazetenin yayın yönetmeni gözaltına alınıyor. Türkiye'de yaşayan hepimiz şunu bilmemiz lazım; bu Türkiye'deki bütün vatandaşların özgürlüğüne yapılmış bir müdahaledir. Gazetecilerin özgürlüğü, gazetecilerin ayrıcalığı anlamına gelmez. Elbette gazeteciler dokunulmaz insanlar değillerdir. Ama gazeteler susarsa, televizyonlar susarsa, sosyal medya susarsa insanlar susmuş olur, sivil toplum susmuş olur, siyasi partiler susmuş olur ve Türkiye karanlığa gömülür. Türkiye'de demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan bütün vatandaşların ortak problemidir. Bunu milletimizin dünkü tepkilerinde anladığını gördüm ve çok mutlu oldum.

'HUKUKA SAYGILIYIZ, KARŞI OLDUĞUMUZ HUKUKSUZLUKTUR'

Bu sıkıntılar elbette geçecektir. Daha önceki olağanüstü dönemler gibi sıkıntılı dönemler mutlaka geçiyor. Bu sıkıntılı dönemlerin altında imzası olanlar utanç yaşıyorlar. Keşke bunları yaşamasak, keşke Türkiye çağdaş, demokratik bir hukuk devleti olabilse. Medyası ile özgür bir ülke olabilse. Maalesef bu çizgiden uzaklaşıyoruz.

Biz hukuka sonuna kadar saygılıyız. Karşı olduğumuz hukuksuzluktur. Bu gazete yıllardır Türkiye'de hukuku savunuyor. Avrupa Birliği sürecini savunuyor. Türkiye'nin demokratik ülkeler ligine girmesini savunuyor.

'HERKES İÇİN HUKUK VE ADALETİ SON NEFESİMİZE KADAR SAVUNACAĞIZ'

Şu anda Türkiye'yi yöneten iktidar en zor günlerini yaşadığında, kapatma tehlikesi ile karşı karşıya geldiğinde Bülent Keneş, Today's Zaman ekibi, -ben de yazarlarından biriyim- en büyük desteği verdiler. Demokrasi adına, hukuk adına AK Parti'ye güçlü bir destek verdiler. Fakat bugün bu şekilde bir teşekkürle muamele ediliyor. Bunu tüm milletimizi idrakine, iz'anına havale ediyorum. Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Türkiye asla kararmayacak. Türkiye asla Baas rejimlerine ya da otoriter rejimlere dönmeyecek ve demokrasi yolunda ilerleyecek. Biz de herkes için demokrasiyi, ayrım yapmadan herkes için hukuku ve adaleti son nefesimize kadar devam edeceğiz."




Abdulhamit-Bilici-Medya-susarsa-Turkiye-karanliga-gomulur-1902953.htm'> CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER