Şike davasında 36 sanık, örgüt, şike ve teşvik suçlarından beraat etti


'Futbolda şike' davasında yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın örgüt, şike ve teşvik suçlarından beraatlarına karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Futbolda şike' adıyla görülen davanın karar duruşmasına Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu sanıklar, avukatları ile birlikte katıldı.

Duruşma 16.27'de başladı ve sanıklar ile avukatlarının son savunmaları ile son sözlerinin alınmasının ardından 17.41'de karar için ara verildi. Saat 19.45'te önce avukatlar ve sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna alındı. Üye Hakim Hacı İbrahim Gözükara, 4 yılı aşkın bir yargılamanın ardından şike davasında verdikleri kararı okudu.

Toplam 28 sayfadan oluşan kararda Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turan, Serdar Adalı Ümit Karan ve Bülent Uygun'un da aralarında bulunduğu 36 sanığın tamamı hakkında örgüt, şike ve teşvik primi suçlarından beraat kararı verildi. Bu beraat kararlarına suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçe olarak gösterildi.

Sanık Abdullah Eker ve Yusuf Turanlı hakkında 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' (Ruhsatsız silah bulundurmak) suçundan 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezası verildi. Eker ve Turanlı hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Giresun FM isimli iş yeri sahibi Mustafa Cici'ye yönelik birden fazla kişi ile birlikte iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçundan Aykut Aydın, Evren Kımıl, Hakan Karaahmet, Özden Tütüncü, Samet Erdemir, Selim Kımıl hakkında 6 bin lira adli para cezası verildi. Verilen bu cezalar içinde sanık Selim Kımıl haricindeki tüm sanıklar için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Ancak Selim Kımıl'ın çok sayıda sabıkası olması dikkate alınarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmedi.

Sanık Selim Kımıl hakkında ayrıca Mustafa Cici'yi birden çok kişi ile birlikte tehdit etmek suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TAPELERE İPTALİ KARARI

Heyet, dava kapsamında elde edilen özel hayata yönelik DVD ve tapelerin iptaline de karar verdi.

Şike karşılığında hediye olarak verildiği iddia edilen ve soruşturma kapsamında el konulan 34 TY 8602 plakalı Mini Cooper otomobilin de Ruken Başak'a iadesine hükmetti.

Hakim Gözükara, kararı okumayı bitirdikten sonra da dava kapsamında hapis yatan sanıklara yönelik, tazminat davası açma haklarının bulunduğu hatırlattı.

Bu arada, karar açıklandığı sırada beraat kararlarını duyan izleyiciler, sevinç gösterisinde bulundu. Salondan çıkan taraftarlar adliye içinde bir süre slogan attı.

Haldun Şenman'ın rüşvet almak, Özden Arslan'ın rüşvet vermek suçundan ana davada aldıkları 3'er yıl 4'er ay hapis cezası için de beraat kararı verildi. Ancak üye hakim Hacı İbrahim Gözükara, bu sanıklar hakkında 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verilmesi gerektiğini belirterek oy çokluğu ile alınan karara katılmadığını belirten muhalefet şerhi koydu. Tüm sanıklar hakkında verilen diğer kararlar ise oy birliği ile alındı.

AZİZ YILDIRIM, YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALTINDA ADLİYEDEN AYRILDI

Davanın bitmesi ile duruşma salonunda sanıklar, avukatlar ve yakınları birbirini tebrik ettiler. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, duruşma salonundan, koltukların üzerinden atlayarak çıktı. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden ayrılan Yıldırım, basın mensuplarına açıklama yapmayacağını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Şike davasında 36 sanık, örgüt, şike ve teşvik suçlarından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER