Abdullah Avcı: Oyun kalitemiz gelişiyor


Süper Lig'de Eskişehirspor'u 2 - 1 mağlup eden Medipol Başakşehir'de Teknik Direktör Abdullah Avcı, oyun kalitelerinin geliştiğini söyledi. Abdullah Avcı, geçen seneden puan ortalamasının üzerinde olduklarını ve bu durumun kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyuna iştahlı ve arzulu başladıklarını ancak bireysel hatadan yedikleri golle oyun disiplininden koptuklarını belirtti.

Yedikleri golün ardından rakibe geniş alan verdiklerini anlatan Abdullah Avcı, "Bizim gibi bir takımın bu şekilde hareket etmemesi gerekiyordu. Pozisyonlarımız vardı ama ikinci golü yiyebilirdik. İkinci yarı itibariyle iki değişiklik amacımız hem teknik olarak özellikle kapalı savunmalara oyunun yönünü çabuk çevirip ve kenarları doğru kullanmak ve ceza sahası içinde çoğalmaktı. Çok korner kullandık, duran top kullandık, kenarları iyi kullandık. Oyuna giren oyuncular çok olumlu tepkiler verdiler. Topa sahip olup sabırla oyunun yönünü değiştirip oyunu lehimize çevirdik. İlk yarı itibariyle memnuniyetsizliğimizi söyleyebiliriz ama ikinci yarı itibariyle oyundan memnunuz. Bunun karşılığı da üç puan ve bugün itibariyle ligin 4.'süyüz. Oyun kalitemiz gelişiyor. Geçen senenin puan ortalaması üzerindeyiz. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum rakibe de başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

SAMET AYBABA: EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM ESKİŞEHİR GİBİ BİR FUTBOL ŞEHRİNE YAZIK OLMASI

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise kulüp olarak sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "En büyük üzüntüm Eskişehir gibi bir futbol şehrine yazık olması." dedi.

Tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu: "13 tane oyuncumuz kulübün kendilerine borcu olması dolayısıyla federasyona kulübümüzü şikayet etti. Yabancı oyucuların da kalitelerini biliyorsunuz. Elimizde yerli ve genç oyuncularımız vardı ve bugün ellerinden gelen her şeyi yaptı. Her şeyi iyi yapan takımda bir yerlere gelemiyor çünkü sırça köşkünde oturan arkadaşlarımız var. Onlar sistemi de yönetiyor, sahayı da yönetiyor, statları da yönetiyorlar. Biz de bu konularda maalesef baya düşüğüz. Eskişehirspor'un bir futbol şehri olması sebebiyle biz de burayı tercih ettik. Hiçbir ekonomik anlamda bir şey düşünmeden. Ama bakıyoruz ki böyle fedakarca yapılan işlerin pek geçerliliği ve değeri yok. Güçlü yerde olacaksınız, güçlü işleri takip edeceksiniz, güçlü kişilerle beraber olacaksınız. Oyuncularımı kutluyorum. En büyük üzüntüm Eskişehirspor gibi bir futbol şehrine yazık olması."

Bu arada bir basın mensubunun ligde kalma umutlarının olup olmadığı yönündeki sorusuna ise Aybaba, "Ona da siz cevap verin" karşılığını vererek toplantıdan ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Avcı: Oyun kalitemiz gelişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER